Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ora Pământului în Miercurea-Ciuc: Municipalitatea și Inspectoratul de Jandarmi se alătură campaniei | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Ora Pământului în Miercurea-Ciuc: Municipalitatea și Inspectoratul de Jandarmi se alătură campaniei
Ora Pământului în Miercurea-Ciuc: Municipalitatea și Inspectoratul de Jandarmi se alătură campaniei

Ora Pământului în Miercurea-Ciuc: Municipalitatea și Inspectoratul de Jandarmi se alătură campaniei

În această zi aproape pretutindeni pe mapamond, seara, se vor stinge luminile, timp de o oră, în cadrul campaniei Ora Pământului.

Municipiul Miercurea-Ciuc se va alătura şi în acest an campaniei mondiale, astfel că sâmbătă seara, începând cu ora 20:30 se va întrerupe iluminatul public stradal. Municipiul aderă în acest fel din nou la acţiunea localităţilor din România, care se simt responsabili faţă de soarta mediului înconjurător, şi acţionează în acest sens prin renunţarea la iluminatul public timp de o oră.

La această campanie se va alătura și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, comandantul instituției, lt.col. Dan Iamandi precizând că „dincolo de obligațiile ce ne revin prin lege, e o datorie de onoare a fiecărui jandarm să protejeze natura, astfel că e inevitabilă decizia fiecăruia dintre noi de a stinge, chiar și pentru un interval scurt de timp, lumina, pentru a da o șansă în plus naturii”.

În intervalul orar 20:30-21:30, jandarmii vor participa la Ora Pământului prin reducerea consumului de energie electrică din locuințele proprii și de la locurile de muncă și, implicit, a poluării.

Campanie unică în istorie, Ora Pământului își propune, prin gestul simplu de stingere a luminilor care nu sunt esențiale funcționării și prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.