Donare de jucării, concursuri şi alte evenimente care vor marca Ziua Jandarmeriei Române | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Donare de jucării, concursuri şi alte evenimente care vor marca Ziua Jandarmeriei Române
Donare de jucării, concursuri şi alte evenimente care vor marca Ziua Jandarmeriei Române

Donare de jucării, concursuri şi alte evenimente care vor marca Ziua Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita organizează în această perioadă mai multe activităţi cu ocazia Zilei Jandarmeriei României, pe 3 aprilie împlinindu-se 164 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Aceste activităţi au debutat, miercuri, cu tradiţionala Cupă a Presei la Tir, la care au participat jurnalişti din presa scrisă, televiziuni şi posturile de radio din Miercurea-Ciuc. „Ţinta presei”, cum a fost intitulat concursul, a fost găzduit de poligonul militar, ziariştii având la dispoziţie, pentru competiţie, câte un pistol Makarov şi 15 cartuşe (din care 3 de reglare). Anul acesta, noi, cei de la Informaţia Harghitei, am fost paşnici, lăsând ţinta cu puţine găuri în ea…

Tot miercuri şi tot în poligon, jandarmii au avut şi un scurt exerciţiu demonstrativ.

Astăzi va începe Cupa Jandarmeriei Române, până pe 1 aprilie urmând a fi desfăşurate competiţii de minifotbal, tenis de masă, baschet şi bowling.

Mâine, jandarmii harghiteni se vor alătura celor care, printr-un gest mic, încearcă sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice – Ora Pământului. Cu această ocazie, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară, pentru o oră, se va stinge iluminatul public stradal în anumite zone, iar instituţii publice vor stinge becurile în clădiri.

Săptămâna viitoare, pe 3 aprilie, chiar de Ziua Jandarmeriei, va avea loc o adunare festivă în cadrul căreia vor fi recompensaţi jandarmii care s-au remarcat prin activitatea desfăşurată. Tot atunci va avea loc şi festivitatea de trecere în rezervă cu drept de pensie a trei subofiţeri.

Spre sfârşitul săptămânii, jandarmii harghiteni vor merge la Casa Familială „Sfânta Familie” din Frumoasa, unde, cu ocazia campaniei „În dar o jucărie de la Jandarmerie”, vor oferi copiilor jucării strânse încă de anul trecut.

În anul 2014, Jandarmeria harghiteană şi-a propus să promoveze mişcarea, iar un prim eveniment se va desfăşura pe 5 aprilie. Atunci, locuitorii din Miercurea-Ciuc, Topliţa, Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni, sunt invitaţi la plimbare cu bicicletele.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Bravo lor! Asemenea activitati trebuie promovate mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.