Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă confirmaţi cu SARS-CoV-2 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Sănătate » Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă confirmaţi cu SARS-CoV-2
Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă confirmaţi cu SARS-CoV-2

Opt angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă confirmaţi cu SARS-CoV-2

Cele opt persoane lucrează la Laboratorul spitalului. Pacienţii nu sunt afectaţi de noile infecţii apărute în rândul angajaţilor spitalului, iar Laboratorul continuă să funcţioneze, cu sprijinul unei instituţii similare private

După ce în iunie, mai multe cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc au fost infectate cu noul coronavirus, alte opt persoane, angajate ale Laboratorului unităţii medicale, au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, pozitive la noul coronavirus, în urma testării.

Şapte dintre acestea sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) de la Şumuleu Ciuc, unele asimptomatice, altele cu forme uşoare ale bolii COVID-19, iar cea de-a opta, asimptomatică, pentru care medicii şi-au dat acordul, a fost lăsată să meargă acasă după 48 de ore, urmând să se vindece în izolare la domiciliu.

„Sunt în curs şi alte teste, este în curs şi ancheta epidemiologică, primele rezultate ale acesteia arătând că sursa infecţiei este una exterioară. Pacienţii spitalului nostru nu sunt afectaţi de cele întâmplate”, a declarat, luni, referentul de presă al SJU din Miercurea Ciuc, Kiss Edit.

Potrivit sursei citate, Laboratorul spitalului judeţean funcţionează în continuare, realizând o parte a investigaţiilor necesare, unele servicii fiind asigurate de către un laborator privat, în baza unui contract încheiat pentru situaţii de necesitate, precum cea prezentată.

Luni, în secţiile dedicate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 erau internaţi 42 de pacienţi, dintre care 33 confirmaţi cu SARS-CoV-2, iar 9 suspecţi de a fi infectaţi, în aşteptarea rezultatului testului RT – PCR.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Buna seara ,
    As dori sa stiu de ce trebuie platit 300 Lei pentru efectuarea acestui Test la persoanele care au partial simptome ? Intai se da antibiotice si nici un test decat daca se plateste 300 lei
    ? Si asta dupa traramentul aiurea cu vreun antibiotic . Cum se testeaza ? Pe alegere ? Sau nu se testeaza corect ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.