Operatorii economici pot solicita să fie controlaţi de către Protecţia Consumatorilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Economic » Operatorii economici pot solicita să fie controlaţi de către Protecţia Consumatorilor
Operatorii economici pot solicita să fie controlaţi de către Protecţia Consumatorilor

Operatorii economici pot solicita să fie controlaţi de către Protecţia Consumatorilor

  • ANPC iniţiază strategia de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar

Potrivit unui comunicat de presă emis de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), instituţia a iniţiat în premieră, în acest domeniu de activitate, după modelul practicat de alte instituţii ale statului, strategia specială de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar iniţiat de aceştia, care intră în vigoare astăzi, la 15 noiembrie.

Procedura trebuie să urmeze câteva etape. Este necesar să depună o cerere către comisariatul regional pentru protecţia consumatorului (CRPC) pe raza căruia are sediul social al companiei. Aceasta se poate trimite în format fizic sau online, în cazul judeţului nostru, către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru Braşov la adresa de e-mail crpcbrasov@anpc.ro şi reclamaţii.harghita@anpc.ro.

Cererea trebuie să conţină datele de identificare ale operatorului economic: denumirea, adresa sediului social şi a tuturor punctelor de lucru (inclusiv a depozitelor), specificul activităţii prestate. CRPC RC BV/CJPC Harghita, căruia i-a fost adresată cererea, va comunica data vizitei pe care o va realiza echipa de comisari la operatorul economic care a depus solicitarea şi, în măsura în care este finalizată, şi fişa de control care va conţine obiectivele acţiunii de verificare.

Prioritate, în procesarea cererilor, vor avea operatorii economici din domeniile: HoReCa; comerţul de produse alimentare; prestarea serviciilor în directă legătură cu sănătatea consumatorilor.

În urma acestei acţiuni, operatorul economic care a făcut cererea nu va fi sancţionat pecuniar, în cazul în care comisarii vor constata neconformităţi, ci va primi un set de măsuri de remediere, într-un termen rezonabil de execuţie, urmând ca îndeplinirea acestora să fie reverificată de ANPC. După ce va fi constatată aducerea la conformitate a deficienţelor, ANPC va aplica, la loc vizibil, un semn distinctiv, care va certifica această stare de fapt consumatorilor.

Mai multe informaţii pot fi solicitate la numărul de telefon 0266/31.17.02.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.