Odorheiu Secuiesc: Prinşi în flagrant cu 500 de grame de canabis asupra lor, destinate comercializării | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Odorheiu Secuiesc: Prinşi în flagrant cu 500 de grame de canabis asupra lor, destinate comercializării
Odorheiu Secuiesc: Prinşi în flagrant cu 500 de grame de canabis asupra lor, destinate comercializării

Odorheiu Secuiesc: Prinşi în flagrant cu 500 de grame de canabis asupra lor, destinate comercializării

Drogurile au fost aduse din Ungaria

În cadrul unei alte acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare

Doi bărbaţi, de 41 şi 29 de ani, au fost prinşi în flagrant, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc, în timp ce transportau cu un autoturism o cantitate de aproximativ 500 de grame de canabis, pe care intenţionau să o comercializeze.

Flagrantul a fost organizat, joia trecută, de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, sprijiniţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Brigăzii Operaţiuni Speciale Târgu Mureş şi Serviciul Operaţiuni Speciale Harghita, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Harghita.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, drogurile găsite în urma percheziţiei efectuate asupra autoturismului erau disimulate în 10 pachete vidate, într-un rucsac şi urmau să fie vândute. În continuare, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului de 41 de ani, unde a mai fost găsită cantitatea de aproximativ 50 grame de canabis.

În urma cercetărilor s-a stabilit că drogurile au fost aduse, în luna noiembrie 2017, din Ungaria, printr-un mijloc de transport în comun.

O altă acţiune a poliţiştilor SCCO pe linia combaterii fenomenului traficului de droguri a avut loc pe 1 februarie a.c. În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare (opt pe raza municipiului Târgu Mureş, una pe raza oraşului Vlăhiţa şi una în comuna Acăţari). În urma acestor percheziţii au fost găsite şi ridicate în vederea confiscării: cantitatea totală de aproximativ 150 grame canabis, o bucată rezină de canabis, seminţe de canabis, 6 bucăţi ciuperci posibil halucinogene, suma de 650 lei (suspectă a proveni din vânzări de droguri), obiecte utilizate la traficul şi consumul ilicit de droguri (grindere, foiţe, mini-cântare electronice, pipe) şi telefoane mobile. În această acţiune au fost vizate nouă persoane, cu vârste cuprinse între 23-50 de ani, suspecte de comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Conform sursei citate, probele ridicate în urma celor două acţiuni se află în curs de expertizare la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Faţă de cele 11 persoane depistate ca urmare a celor două acţiuni se efectuează cercetări, de către procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu. Faţă de bărbatul de 41 de ani sunt efectuate cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară, fără drept, de droguri de risc. Cei în cauză riscă, pentru faptele comise, pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 luni şi 10 ani.

În primă fază, trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior dispunându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de alte trei persoane.

În timpul cercetărilor au fost identificaţi un număr de nouă consumatori de droguri sub formă de canabis. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.