Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni: Bursa generală a locurilor de muncă | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni: Bursa generală a locurilor de muncă
Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni: Bursa generală a locurilor de muncă

Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Gheorgheni: Bursa generală a locurilor de muncă

Vineri, începând cu ora 09:00, s-a desfăşurat tradiţionala Bursă generală a locurilor de muncă vacante, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Harghita.

„Organizăm bursa locurilor de muncă în trei locaţii – la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, a afirmat Tiberiu Pănescu, directorul executiv al instituţiei, la deschiderea evenimentului. Sigur că cea mai de succes este cea de la Odorheiu Secuiesc, unde avem 23 de firme şi 279 de locuri de muncă, cea de la Ciuc, unde s-au prezentat 18 firme, cu o ofertă de 160 locuri de muncă. În general, locurile de muncă vacante sunt pentru muncitori calificaţi, dar avem 8 locuri şi pentru studii superioare, inclusiv manageri, manageri vânzări şi asimilaţi. Între persoanele participante se află şi şomeri indemnizaţi care au obligaţia de a-şi căuta un loc de muncă şi care au fost programaţi să se prezinte la bursă, aceeaşi situaţie fiind şi la Odorhei şi Gheorgheni, unde avem 11 firme care şi-au anunţat participarea, cu un număr de 58 locuri de muncă”.

Sfatul dat participanţilor de către Tiberiu Pănescu a fost ca solicitanţii să stea de vorbă cu cât mai multe firme pentru a putea alege soluţia optimă. Şomerii indemnizaţi au fost obligaţi să stea de vorbă cu cel puţin doi ofertanţi, iar agenţii AJOFM vor verifica dacă unii ocolesc cu bună-ştiinţă firmele care le pot oferi un loc de muncă apropiat calificării sau apropiat de ceea ce ştiu ei să facă.

Raportarea intermediară efectuată spre sfârşitul zilei a oferit următoarele date: în cele trei localităţi au fost contactaţi 324 de angajatori, din care au fost prezenţi 52, care au oferit în total 497 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul prelucrări mecanice, industria confecţiilor, prelucrarea lemnului, serviciilor şi turismului.

Numărul total al persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost de 449, între care şi deţinuţi care vor fi eliberaţi în următoarea perioadă.

Din totalul participanţilor, angajatorii au selectat pentru un interviu suplimentar sau probă de lucru, la sediul firmelor, 96 de persoane (25 la Miercurea Ciuc, 42 la Odorhei şi 29 la Gheorgheni).

„Comparativ cu bursa generală organizată în luna aprilie 2017, anul acesta, numărul angajatorilor a fost puţin mai mare la nivelul judeţului şi oferta de locuri de muncă a fost, de asemenea, mai mare, angajatorii având de oferit cu 100 de locuri de muncă vacante mai mult decât anul trecut”, a conchis la finalul zilei Tiberiu Pănescu.

G. MIHAIL

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.