Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Odorheiu-Secuiesc: La sfârşitul săptămânii trecute, amenzi în valoare de peste 87.000 de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Societate » Odorheiu-Secuiesc: La sfârşitul săptămânii trecute, amenzi în valoare de peste 87.000 de lei
Odorheiu-Secuiesc: La sfârşitul săptămânii trecute, amenzi în valoare de peste 87.000 de lei

Odorheiu-Secuiesc: La sfârşitul săptămânii trecute, amenzi în valoare de peste 87.000 de lei

La sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor acţiuni desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 87.360 de lei, şi au fost constatate trei infracţiuni. Acţiunile desfăşurate de poliţişti au fost „de prevenire şi combatere a actelor de violenţă, în scopul protejării comunităţilor locale faţă de activităţile comerciale ilicite, precum şi pentru depistarea celor ce comit abateri la regimul circulaţiei rutiere sau în alte domenii”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Harghita.

De asemenea, în perioada menţionată au fost legitimate 163 de persoane, dintre care 33 au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Odorheiu-Secuiesc, pentru clarificarea unor aspecte de interes poliţienesc. Totodată, au fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare, pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere.

Săptămâna trecută, până vineri, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc au fost aplicate 320 de amenzi, în valoare totală de peste 256.000 de lei.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita îi asigură pe toţi cetăţenii că poliţiştii veghează permanent la respectarea legii, în toate domeniile, iar acţiunile pentru depistarea şi tragerea la răspundere a tuturor celor ce încalcă normele privind ordinea şi siguranţa publică se desfăşoară în scopul descurajării elementelor contravenţionale şi/sau infracţionale, pentru asigurarea unui climat optim de linişte în comunitate”, se arată în document.

De altfel, şi la sfârşitul săptămânii trecute, pe întreg teritoriul judeţului au avut loc acţiuni punctuale ale poliţiştilor harghiteni, care au vizat prevenirea faptelor ce aduc atingere climatului de normalitate civică, siguranţei traficului rutier, siguranţei persoanei şi patrimoniului acesteia.

XXX

IPJ Harghita a intensificat în ultima perioadă acţiunile ce au în vedere protecţia cetăţenilor în întreg judeţul şi în special în Odorheiu-Secuiesc. Aceste acţiuni vin după ce cu ceva timp în urmă a avut loc un incident în municipiul Odorheiu-Secuiesc, în care au fost implicaţi un jurnalist local şi un bărbat despre care se afirmă că e membrul unei grupări interlope. Atunci, jurnalistul a fost bătut, după care a făcut uz de un pistol cu bile de cauciuc, pe care îl deţinea legal, rănindu-l pe agresor şi alte două persoane. Ziaristul a spus atunci că Poliţia din municipiu tolerează anumite fapte antisociale săvârşite de anumite grupuri interlope, cum le numea el. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Nu sunt comentarii deoarece locuitorii din Odorheiul Secuiesc nu cunosc limba română! Rusine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.