Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Odorheiu-Secuiesc: Grupare infracţională suspectă de comiterea a cel puţin 19 furturi, destructurată | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Odorheiu-Secuiesc: Grupare infracţională suspectă de comiterea a cel puţin 19 furturi, destructurată
Odorheiu-Secuiesc: Grupare infracţională suspectă de comiterea a cel puţin 19 furturi, destructurată

Odorheiu-Secuiesc: Grupare infracţională suspectă de comiterea a cel puţin 19 furturi, destructurată

Trei din cei patru suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile n Membrii grupării furau orice şi de oriunde, din societăţi comerciale, garaje şi chiar cimitire 

 

O grupare infracţională formată din patru tineri din Odorheiu-Secuiesc, cu vârste între 23 şi 29 de ani, a fost destructurată, săptămâna trecută, de poliţiştii din municipiu. Trei dintre ei au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia sunt suspecţi de comiterea a cel puţin 19 furturi din societăţi comerciale, gospodării, garaje sau cimitire. În urma a şase percheziţii la domiciliile celor patru suspecţi şi la încă două imobile, unul din Odorheiu-Secuiesc şi unul din comuna Satu Mare, au fost descoperite bunuri furate în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că activităţile de investigare şi cercetare au început încă din toamna anului trecut, atunci când a fost primită prima sesizare referitoare la un furt dintr-un garaj din Odorheiu-Secuiesc. Ulterior s-au adăugat şi alte sesizări, distincte. „Numai că poliţiştii au constatat în timp că unele fapte au similitudini din mai multe puncte de vedere, atât în ceea ce priveşte modul de operare, cât şi zonele în care se acţionează, dar şi anumite date şi indicii descoperite la faţa locului, conturându-se ipoteza că vorbim de aceeaşi autori, despre acelaşi grup”.

Acesta a spus că până în acest moment vorbim despre 19 infracţiuni de furt din societăţi comerciale, garaje, gospodăriile oamenilor şi chiar din cimitire. „Aşadar putem spune fără teama de a greşi că aceste personaje nu aveau nimic sfânt dacă au ajuns să fure de pe morminte, grilajele din cimitire”. Gheorghe Filip a precizat că sigur vor fi mai multe fapte, deoarece sunt foarte multe bunuri pe care poliţiştii le-au recuperat de la domiciliile şi celelalte două locuinţe percheziţionate joi, însă nu se cunosc proprietarii. În continuare urmează să fie identificaţi proprietarii acestor bunuri, astfel că „inevitabil, ne va conduce la mai mulţi păgubiţi şi la mai multe dosare penale”. De asemenea, s-ar putea identifica mai mulţi suspecţi. „Celor 4 li s-ar putea adăuga şi alţi autori sau numai complici la săvârşirea faptelor. Fie prin participare directă la furturi, fie prin tăinuire, pentru că am putea vorbi de gazde de infractori, de complici care să-i ajute la vânzarea bunurilor”.

La percheziţii au participat 18 poliţişti din structurile locale de ordine publică şi 11 lucrători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni: scule electrice şi unelte (motoferăstraie, moto-cositori, generatoare electrice, maşini de găurit, truse de scule); arbuşti ornamentali şi obiecte de cupru şi alamă, sustrase din cimitire; trei viţei, şase miei şi trei oi. Infracţiunile au fost săvârşite în ultima parte a anului trecut şi în cursul acestui an, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la aproximativ 50.000 lei. Cei patru suspecţi au fost, în primă fază, reţinuţi pentru 24 de ore. Iar Judecătoria Odorheiu-Secuiesc a emis, vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul a trei dintre ei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.