Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

MOL România finanţează cu 650.000 lei 50 de proiecte de mediu din 24 de judeţe din ţară | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » MOL România finanţează cu 650.000 lei 50 de proiecte de mediu din 24 de judeţe din ţară
MOL România finanţează cu 650.000 lei 50 de proiecte de mediu din 24 de judeţe din ţară

MOL România finanţează cu 650.000 lei 50 de proiecte de mediu din 24 de judeţe din ţară

MOL România va acorda finanţări de 650.000 lei pentru 50 de proiecte de protecţia mediului în cadrul celei de-a noua ediţii a programului Spaţii Verzi derulat împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat n Finanţările totale acordate de la începutul programului depăşesc, astfel, echivalentul unui milion de euro n Proiectele din cea de-a noua ediţie a programului Spaţii Verzi vor fi realizate în 24 de judeţe din ţară

 

MOL România a lansat programul Spaţii Verzi în urmă cu aproape un deceniu şi compania a rămas fidelă devizei: „Pentru cei ce vor mai mult verde”. „Ne propunem să ne implicăm mai mult, să facem mai mult pentru comunitate şi credem că responsabilitatea noastră faţă de mediu trebuie dublată de eforturi consecvente pe termen lung. Este parte a filosofiei noastre de afaceri şi vom rămâne un partener de încredere pentru cei care vor să realizeze proiecte verzi, care vor înfrumuseţa şi îmbunătăţi viaţa comunităţilor, cu efecte durabile şi sustenabile” – a declarat Kinga Daradics, CEO şi Country Chairman MOL România.

Fundaţia pentru Parteneriat a selectat cele 50 de proiecte, care vor primi finanţări totale de 650.798 lei, dintr-un număr de 179 de cereri, din 35 de judeţe. La fel ca în ceilalţi ani, programul Spaţii Verzi 2014 are două componente: spaţii verzi urbane şi arii naturale protejate. „Evaluarea proiectelor din cadrul celor două componente ale programului Spaţii Verzi ne-a demonstrat interesul continuu al organizaţiilor neguvernamentale şi a comunităţilor de a se angaja în activităţi care să conducă la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu urbane, respectiv la conştientizarea valorii patrimoniului natural din România. Modalităţile de abordare descrise în cadrul proiectelor aprobate sunt caracterizate printr-un grad ridicat de inovaţie şi creativitate” – a declarat László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat.

Pentru componenta Spaţii Urbane Verzi 2014 au fost depuse 94 de proiecte, dintre care 27 au fost declarate câştigătoare de către comitetul de evaluare a programului. Asociaţiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de grădiniţe, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii în 25 de oraşe din 17 judeţe. De asemenea, vor fi plantaţi peste 2.000 de arbori şi arbuşti şi în jur de 14.000 de flori pe o suprafaţă de 30.000 mp de spaţii verzi. Aceste terenuri vor deveni spaţii de desfăşurare a unor activităţi de conştientizare de protecţia mediului, în special pentru elevi.

Un număr de 85 de proiecte au fost propuse pentru finanţare la categoria Arii naturale protejate, iar 23 dintre acestea au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru activităţi tip Junior Ranger, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua rezervaţiei”, „Ziua biodiversităţii”, expoziţii şi amenajarea unor centre de vizitare. Proiectele se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cadrul celor opt ediţii anterioare ale programului „Spaţii Verzi”, desfăşurate în perioada 2006-2013, s-au implicat peste 134.000 de voluntari. Proiectele finanţate au „înverzit” o suprafaţă de circa 363.000 mp. De asemenea, „spaţii verzi” a sprijinit 124 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au fost îndrumaţi în domeniul protecţiei şi conservării patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Şi încă un amănunt: suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei.

Mai multe detalii despre program se pot obţine accesând site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.