Ocolul Silvic Topliţa Bilanţ: „Luna Pădurii” 2014 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Ocolul Silvic Topliţa Bilanţ: „Luna Pădurii” 2014
Ocolul Silvic Topliţa Bilanţ: „Luna Pădurii” 2014

Ocolul Silvic Topliţa Bilanţ: „Luna Pădurii” 2014

De peste 100 de ani, şi în România, anual, în perioada 15 martie – 15 aprilie se marchează „Luna Pădurii”, important eveniment silvic şi ecologic.

La Ocolul Silvic Topliţa din cadrul Direcţiei Silvice Harghita, în anul 2014, după cum ne-a spus ing. Codruţ Duşa, şeful ocolului, se împădureşte integral o suprafaţă de 40 de hectare, iar pe 5 hectare se fac completări la plantaţiile din anii anteriori. Aceste plantări sunt executate de firme specializate, atestate, care şi-au adjudecat lucrările prin licitaţii în calitate de prestator de lucrări silvice. Nu este lipsit de importanţă faptul că la acţiunea de împăduriri, ca de fiecare dată, şi în acest an, este implicat întregul personal tehnic al ocolului, care urmăreşte, în permanenţă, respectarea normelor tehnice de efectuare a lucrărilor.

Puieţii de răşinoase provin din pepinierele proprii, iar cei de foioase de la alte ocoale silvice care au pepiniere specializate.

Ocolul Silvic Topliţa a organizat o acţiune care a marcat, practic, oficial, încheierea „Lunii Pădurii” 2014, în colaborare cu Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Topliţa.

La unitatea de producţie 3 Secu, unitatea amenajistică 99, elevi din clasa a IX-a, însoţiţi de prof. Dumitru Citirigă, directorul instituţiei şi maistrul instructor Ilie Arcălean, sub îndrumarea tehnică a specialiştilor, au plantat, în formula de împădurire 8 molizi, 1 brad şi 1 paltin, o suprafaţă de 0,25 hectare.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.