Obiective şi activităţi de vacanţă propuse, ca alternativă, pe durata închiderii Salinei Praid | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 7 septembrie 2024
Home » Timp Liber » Obiective şi activităţi de vacanţă propuse, ca alternativă, pe durata închiderii Salinei Praid
Obiective şi activităţi de vacanţă propuse, ca alternativă, pe durata închiderii Salinei Praid

Obiective şi activităţi de vacanţă propuse, ca alternativă, pe durata închiderii Salinei Praid

  • Lista cuprinde 50 de propuneri pentru cei care vor să viziteze „Ținutul Sării” şi a fost alcătuită de administratorii aplicaţiei mobile Visit Harghita

„Praid şi împrejurimile sale au mai mult de oferit decât Salina. Dacă trebuie să vă regândiţi vacanţa din cauza reparaţiilor în desfăşurare la mină, iată câteva atracţii şi activităţi pentru dumneavoastră!”, se arată în deschiderea listei propunerilor pe care le lansează Visit Harghita.

Iată câteva dintre ele: Rezervaţia Naturală Dealul Sării, Casa Fluturilor de la Praid, Casa Răsturnată din centrul localităţii Praid – unde se intră în mansardă, iar de acolo o scară te conduce către parter.

În apropiere se află Centrul Wellness şi Ştrandul cu apă sărată de la Praid, Aqua Beach Praid – că tot e vară şi soare. Dar nu merită să rataţi Rezervaţia Naturală Tinovul de la Fântâna Brazilor – situată în partea central-vestică a platoului vulcanic Praid-Dealu al Munţilor Gurghiu, Rezervaţia geologică Dealul Melcului din Corund şi faimosul Deal de Aragonit şi tot acolo puteţi vizita Muzeul Etnografic. Foarte interesant este şi Satul-labirint de la Inlăceni – unde numărul uliţelor îl depăşeşte pe cel al caselor, sau puteţi urca pe dealul Gordon, în vârful căruia tronează imensa statuie „Inima lui Iisus”.

Puteţi închiria biciclete pentru ture pe diferite trasee sau să vă căţăraţi în ţinutul şoimilor, pentru a admira priveliştea şi flora pereţilor de stâncă, „păstrând liniştea şi curăţenia, pentru a nu tulbura liniştea” şi întina ţinutul acestor păsări, atenţionează Visit Harghita.

De asemenea, puteţi experimenta olăritul, puteţi să călăriţi prin Ţinutul Sării, să vizitaţi Parcul Mini-Transilvania, să faceţi ture de o jumătate de zi cu SSV sau Buggy pe un traseu de 30-40 de kilometri, să învăţaţi să prelucraţi iasca sau să preparaţi faimosul Kürtőskalács sau pur şi simplu să vă recreaţi vizitând şi mângâind animalele sălbatice din Parcul Ivó de lângă Odorheiu Secuiesc.

Şi vă mai sunt la îndemână o mulţime de astfel de obiective turistice pe care merită să le vizitaţi şi de activităţi care să vă facă vacanţa de neuitat.

Pe toate le puteţi găsi în aplicaţia mobilă şi pe site-ul Visit Harghita, (https://visitharghita.com), unde se află şi descrierea fiecărui obiectiv în parte, însoţită de fotografii, dar şi informaţii cu privire la locurile de cazare, restaurantele din zonă şi despre atracţiile şi obiectivele „Family Friendly”.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.