Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Oaspeţii jandarmilor montani | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Oaspeţii jandarmilor montani
Oaspeţii jandarmilor montani

Oaspeţii jandarmilor montani

Mai mulţi copii din Miercurea-Ciuc, însoţiţi de părinţii lor, au fost în 2 iunie oaspeţii jandarmilor montani la Băile Tuşnad, au mers în drumeţie, s-au plimbat cu ATV-ul sau au învăţat cum se instalează un cort, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că cei mici, elevi la Şcoala „Liviu Rebreanu” din Miercurea-Ciuc, însoţiţi de părinţii lor, au ajuns cu trenul la Băile Tuşnad, după care au mers în drumeţie pe un traseu care a inclus Lacul Ciucaş şi Vârful Cetăţii.

Într-o poiană situată la circa un kilometru de drumul european E 578, copiii au putut să se dea pe tiroliana amenajată de către jandarmi, să se plimbe cu ATV-ul şi să participe la jocurile organizate de către cei cinci cercetaşi din cadrul Centrului Local „Orion” Miercurea-Ciuc – Cercetaşii României.

Copiii au primit şi informaţii legate de modul în care pot proteja natura, ce au voie şi ce nu au voie să facă în pădure, cum să se comporte pe traseele montane, dar şi cum se instalează un cort, necesar supravieţuirii în zonele muntoase.

 

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.