O nouă sală de judecată la Judecătoria Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » O nouă sală de judecată la Judecătoria Topliţa
O nouă sală de judecată la Judecătoria Topliţa

O nouă sală de judecată la Judecătoria Topliţa

Recepţia finală a Sălii de Judecată nr. 2 din cadrul Judecătoriei Topliţa a avut loc săptămâna trecută. Deşi Judecătoria Topliţa se confruntă cu o lipsă acută de judecători, beneficiind, cu sprijinul conducerii, în ultimii 3 ani în cea mai mare parte a timpului de delegarea celui de-al doilea judecător definitiv din cadrul instanţelor învecinate (deşi schema de judecători este de 5 judecători), în speranţa unor vremuri mai apropiate de normalitate, pentru a asigura un act de justiţie de calitate pentru cetăţeni, pentru a asigura condiţii optime pentru actualii şi viitorii colegi s-a dat curs solicitărilor de renovare a spaţiilor de lucru, a explicat judecătoarea Elena Filip, preşedintele Judecătoriei Topliţa.

De asemenea, cu sprijinul conducerii Curţii de Apel Târgu Mureş şi Tribunalului Harghita sunt în curs de derulare lucrările la racordare la reţeaua de gaz şi anveloparea clădirii.

Chiar şi lucrurile mici se fac cu oameni mari! Mulţumim mult conducerii Curţii de Apel Târgu Mureş şi  Tribunalului Harghita pentru sprijinul acordat atât pentru realizarea lucrărilor de renovare a clădirii, cât şi pentru susţinerea demersurilor în vederea soluţionării problemei lipsei de judecători. Nu ne putem aroga niciun merit din cele lumeşti, dar putem să mulţumim Bunului Dumnezeu că ne face părtaşi unor mijlociri de lucruri frumoase!”,ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Topliţa, Elena Filip.

Conform sursei citate, lucrările (alături de extinderea arhivei şi pregătirea unei camere speciale pentru audiat minorii – cea de-a doua lucrare în curs de execuţie) au fost posibile cu sprijinul doamnei preşedinte al Curţii de Apel Târgu Mureş, dr. Ciucă Andreea, doamnei vicepreşedinte al Curţii de Apel Târgu Mureş, Lucaci Ioana Delia, doamnei preşedinte al Tribunalului Harghita, Filip Ana-Maria, doamnei ex-preşedinte al Tribunalului Harghita, Vâga Sonia (în prezent în pensie), domnului vicepreşedinte al Tribunalului Harghita, Lőrincz Rómeó, domnului manager economic al Curţii de Apel Târgu Mureş, Blanariu Ion, doamnei manager economic al Tribunalului Harghita, Cătană Aurelia Neli, doamnei consilier Benedek Éva, doamnei grefier șef Pop Mina Maria „pentru că a insistat să ascultăm îndrumările Curții de a înainta adrese pentru solicitarea lucrărilor de renovare când pentru mine prima dorința de a fi în folosul justițiabililor în condițiile acute de lipsa de personal”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.