Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O nouă poveste se conturează în Sibiu: ARTmania Festival 2014 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Timp Liber » O nouă poveste se conturează în Sibiu: ARTmania Festival 2014
O nouă poveste se conturează în Sibiu: ARTmania Festival 2014

O nouă poveste se conturează în Sibiu: ARTmania Festival 2014

art-mania-insideLuând naștere în 2006, prefațând anul (2007) în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, ARTmania Festival a ajuns la cea de-a IX-a (4-10 august), devenind astfel cel mai important festival de muzică rock și cultură care s-a desfășurat fără întrerupere.

Ediția din acest an vă aduce o serie de noutăți, urmând să fie amplasate trei scene pe care vor fi susținute concertele: scena principală va fi construită în interiorul Complexului Balanța, sub numele de ARTmania Vampires’ Den; pe scena din Piața Mare acum vor avea loc concerte cu acces liber. Concerte, cu acces special, vor avea loc și în curtea interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare și Curtea Casei Altemberger a Muzeului de Istorie.

În curtea Palatului Brukenthal va fi amplasată și în acest an ARTmania Acoustic Stage. Melomanii se vor putea bucura de cel puțin un concert cu un nume legendar organizat în seara de joi, conform tradiției începute în 2013 cu Deine Lakaien, unul dintre cele mai apreciate evenimente ale ediției anterioare.

ARTmania Post Rock Stage va promova în weekend cele mai apreciate proiecte de gen, în curtea Muzeului de Istorie – Casei Altemberger. Iar concertele din Piața Mare, cu acces gratuit pentru publicul larg, vor promova renumite formații rock din România și Moldova. Prima confirmare din această serie vine de la Zdob și Zdub. Moldovenii vor concerta sâmbătă seara într-un show live spectaculos.

Pentru scena principala a festivalului, „ARTmania Vampires’ Den”, vor fi disponibile exclusiv abonamente, fără bilete individuale pe zile, o condiție impusă de spațiul limitat. Abonamentele pentru publicul din România sunt disponibile în rețelele Diverta, Eventim, Germanos și myticket.ro, la sediul ARTmania din București sau online pe shop.artmania.ro. În perioada mai-iunie prețul unui abonament este de 150 lei, iar pentru perioada iulie-august abonamentele vor costa 180 lei.

 

n Formații confirmate până în prezent

Patru formații, care vor concerta pe scena principală, au confirmat, până acum, prezența la ARTmania Festival 2014.

„ARTmania Vampires’ Den”va găzdui vineri, 8 august, concertul Eluveitie. Povestea Eluveitie a început în iarna anului 2002 în Elveția când membrul fondator Chrigel Glanzmann a decis să formeze o trupă care să unească metal–ul melodic cu folk-ul, dând astfel naștere unei noi ere: folk-metal. Trupa concertează de peste 12 ani și în 2014 ajung în premiera pe scena ARTmania Festival.

Tot vineri seara va concerta și Diary of Dreams, un legendar proiect Darkwave dintr-o zonă muzicală îndrăgită în comunitatea ARTmania. Cu 13 albume de mare valoare produse în peste 20 de ani și prima poziție ocupată în topurile genului, Diary of Dreams participă în premieră la ARTmania Festival în anul în care lansează și un nou album: Elegies in Darkness.

Sâmbătă, 9 august, din categoria greilor zonelor întunecate și de multă vreme așteptați la Sibiu, îi vom asculta și vedea pe germanii de la Crematory – o altă formație în premieră festivalul de la Sibiu. Crematory este cea mai populară formaţie de gothic metal a Germaniei cu o carieră muzicală de peste 23 de ani. Nici un album Crematory nu se aseamănă cu precendentul, iar noul material lansat în 2014, Antiserum, experimentează în zona de EBM/techno și completează sound-ul clasic al trupei. Pentru prima apariție la ARTmania Festival ne așteptăm să ascultăm un mix de piese vechi și noi.

Una dintre cele mai votate trupe în topul preferințelor spectatorilor ARTmania va concerta sâmbătă, 9 august 2014, pe scena principală ARTmania Festival. Încântându-ne de mai bine de 26 de ani, Therion în concert este trupa ce trebuie descoperită de fiecare dată, la fel cum fiecare album este o provocare a simțurilor stimulate de magia Therion.

Informații suplimentare despre ediția din acest an a ARTmania Festival puteți găsi pe pagina de Internet www.artmaniafestival.ro.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.