Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nu s-au identificat abateri majore în ceea ce priveşte comercializarea produselor de carne în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Nu s-au identificat abateri majore în ceea ce priveşte comercializarea produselor de carne în judeţ
Nu s-au identificat abateri majore în ceea ce priveşte comercializarea produselor de carne în judeţ

Nu s-au identificat abateri majore în ceea ce priveşte comercializarea produselor de carne în judeţ

Totuși, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat unele probleme în Topliţa, Miercurea-Ciuc şi Gheorgheni

 

În judeţul Harghita nu s-au constatat probleme majore privind comercializarea produselor şi preparatelor de carne, rezultă din controalele efectuate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), în ultima perioadă, la toate marile magazine din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CJPC Harghita, au fost controlate nouă supermarket-uri şi unităţi de comercializare a cărnii din judeţ, fiind identificate anumite nereguli la patru dintre ele. Din totalul de peste 600 kilograme de carne şi produse din carne, au fost găsite, la comercializare, cu probleme 30 de kg.

Astfel, comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit, la un supermarket cu punct de lucru în municipiul Topliţa, la comercializare 15 kg carne de porc vrac, în valoare de 225 lei, la care din documentele de provenienţă nu se putea dovedi termenul de valabilitate. De asemenea, la un magazin din municipiul Miercurea-Ciuc s-au găsit la comercializare 2,3 kg preparate din carne, în valoare de 104 lei, cu termen de valabilitate depăşit şi acoperit cu etichetă de preţ.

În ceea ce priveşte etichetarea produselor, la o unitate Topliţa s-a identificat la comercializare aproape 13 kg creier de porc la care informaţiile referitoare la numărul lotului, data durabilităţii minimale, ţara de origine, data congelării erau inscripţionate pe o etichetă detaşabilă pe eticheta originală. Iar la un supermarket cu punct de lucru în municipiul Gheorgheni s-a găsit un kilogram de carne pentru ciorbă care avea două preţuri diferite.

În urma acestor constatări au fost aplicate 3 amenzi, în valoare de 40.000 de lei. Totodată, s-au oprit definitiv de la comercializare 17 kg de carne, iar temporar cele aproape 13 kg de creier de porc. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.