Noutăți privind modelul de fişă medicală pentru solicitanţii permisului de conducere auto Comunicat de presă | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate »
Noutăți privind modelul de fişă medicală pentru solicitanţii permisului de conducere auto
Comunicat de presă

Noutăți privind modelul de fişă medicală pentru solicitanţii permisului de conducere auto
Comunicat de presă

Începând cu data de 16 iulie 2019 a intrat în vigoare Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1049 din 5 iulie 2019 privind modificarea Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Acesta reglementează modelul de fişă medicală pentru solicitanţii permisului de conducere auto şi pentru conducătorii de autovehicule care solicită reînnoirea permisului de conducere auto şi valabilitatea acesteia.

Fişele medicale emise anterior datei de 16.07.2019 rămân supuse regimului instituit anterior.

Începând cu data de 16.07.2019, fişele medicale prezentate la dosarul de preschimbare a permiselor de conducere româneşti şi străine vor fi prezentate conform modelului prevăzut în Anexa 2 la ordinul mai sus-menţionat.

În cazul fişelor de şcolarizare care atestă absolvirea cursului de pregătire teoretică şi practică este importantă încadrarea în termenul de valabilitate de 6 luni a examinării medicale.

Valabilitatea rezultatelor examinărilor medicale prevăzute la lit. b din fişa medicală este de 6 luni de la data emiterii fişei medicale de către unitatea de asistenţă medicală ambulatorie autorizată.

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.