Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noul trio fantastic al tenisului mondial. Cine îi înlocuiește pe Nadal, Federer și Djokovic? | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Noul trio fantastic al tenisului mondial. Cine îi înlocuiește pe Nadal, Federer și Djokovic?
Noul trio fantastic al tenisului mondial. Cine îi înlocuiește pe Nadal, Federer și Djokovic?

Noul trio fantastic al tenisului mondial. Cine îi înlocuiește pe Nadal, Federer și Djokovic?

(articol publicitar)

De-a lungul istoriei tenisului masculin, au existat în fiecare generație câte doi sau trei jucători care au dominat circuitul. În ultimii 15 ani, responsabilitatea de a fi cei mai importanți tenismeni din lume le-a revenit lui Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic. De altfel, performanțele lor au fost de-a dreptul fabuloase, cei trei bătând recorduri după recorduri.

În prezent. fanii din întreaga lume asistă la un schimb de generații. Federer deja s-a retras oficial din activitate, în vreme ce carierele lui Nadal și Djokovic se apropie și ele de final. Cu toate că cei doi nu au anunțat că au vreun gând de retragere, există deja jucători care sunt pregătiți să le ia locul în elita tenisului planetar. Iată cine sunt cele trei noi superstaruri din tenis și ce șanse au să domine anul 2023.

  • Nadal, Federer și Djokovic înlocuiți de Alcaraz, Ruud și Tsitsipas?

Nu mai puțin de 63 de titluri de Grand Slam au câștigat, împreună, Rafael Nadal (22 de trofee), Novak Djokovic (21 de trofee) și Roger Federer (20 de trofee). Odată cu retragerea lui Federer (41 de ani), s-a dat semnalul unui previzibil schimb de generații. Previzibil, însă extrem de complicat, în același timp. Asta deoarece va fi cea mai greu de înlocuit generație, având în vedere succesele fantastice ale elvețianului, precum și ale lui Rafa Nadal (36 de ani) și Novak Djokovic (35 de ani).

Noi responsabili cu succesele necontenite în tenisul masculin sunt spaniolul Carlos Alcaraz (19 ani), norvegianul Casper Ruud (23 de ani) și grecul Stefanos Tsitsipas (24 de ani). Inclusiv stilul de joc al celor trei este unul care indică faptul că ei sunt urmașii legendelor pe care trebuie să îi înlocuiască.

Puternic și iubitor al terenurilor cu zgură, Alcaraz pare înlocuitorul perfect pentru Nadal și este deja lider mondial, fiind urmat ăn clasament chiar de către Rafa. Ruud este tehnic și amintește de atingerile fine ale lui Federer, în vreme ce Tsitsipas este coleric și atletic, la fel ca Djokovic.

Pentru 2023, încearcă pariurile pe tenis de la Sportingbet și poți profita de ascensiunea “lupilor tineri“ din tenisul masculin. Poți paria și în excelenta aplicație Sportingbet pe succesele celor trei. Carlos Alcaraz are cota 3,75 să câștige primul turneu de Grand Slam al anului, respectiv Australian Open. Pentru un succes în cadrul aceleiași competiții, Stefanos Tsitsipas are cota 13,00, în vreme ce o victorie finală a lui Casper Ruud este cotată cu 19,00. Aceste cote se pot modifica, până la startul competiției și pe parcursul său.

Este de remarcat faptul că bookmakerii le dau în continuare șanse bune lui Djokovic și Nadal la un succes în cadrul turneului desfășurat pe suprafață de tip hard. Djokovic este chiar favorit la Australian Open, turneu la care nu a putut participa în 2022 din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-COVID 19. Sârbul are cota 2,60 la câștigarea trofeului. Nadal este și el cotat cu 8,00.

Rămâne de văzut cât de repede se va completa tranziția către un nou trio sau duo dominant pentru tenisul global. Totul depinde de capacitatea lui Nadal și Djokovic de a mai rezista fizic la cel mai înalt nivel, dar și de viteza cu care tinerii promițători vor reuși să devină obișnuiți cu succesele.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.