Noi reguli pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Sănătate » Noi reguli pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean
Noi reguli pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean

Noi reguli pentru vizitatorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean

  • Vizitele la pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost limitate la 10 minute, în intervalul orar 15:00 şi 17:00, doar în cazuri întemeiate şi cu acordul medicului curant

Potrivit unui comunicat înaintat reprezentanţilor mass-media din judeţ, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) anunţă că începând de luni, 9 ianuarie, „în toate clădirile şi secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, pacienţii vor putea fi vizitaţi zilnic, între orele 15:00-17:00, doar în cazuri întemeiate cu acordul medicului curant”.

Măsura s-a impus pe fondul creşterii numărului cazurilor de gripă, prin Instrucţiunea Ministerului Sănătăţii nr.161/05.01.2023 privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, o boală infecto-contagioasă, de natură virotică şi are rolul de a preveni şi limita îmbolnăvirile prin gripă şi alte infecţii virale respiratorii.

Cadrul legal care stă la baza noului program de vizitare a pacienţilor îl reprezintă Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 3670/06.12.2023 privind stabilirea programului de vizite în unităţile sanitare publice, Adresa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita şi decizia conducerii SJU.

La intrarea pe secţie, aparţinătorii vor fi supuşi triajului epidemiologic şi nu va fi permisă intrarea persoanelor care manifestă semne clinice de boală. De asemenea, aparţinătorii sunt obligaţi să îşi igienizeze mâinile cu dezinfectanţii plasaţi la intrarea pe fiecare secţie şi vor purta de-a lungul vizitei „în mod obligatoriu” măşti şi botoşei.

Durata vizitei nu va depăşi zece minute pentru fiecare pacient.

Numărul de telefon prin intermediul căruia puteţi contacta zilnic, între orele 13:00-17:00, fiecare secţie a spitalului, pentru informaţii suplimentare, este 0266/32.41.93.

„Săptămâna trecută am avut trei cazuri de gripă confirmate prin test rapid şi mai multe cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare decât în perioada precedentă. Din păcate, raportările ajung la noi greu. Noi am distribuit toate dozele de vaccin antigripal primite – şi de data aceasta am primit vaccinul la timp – însă medicii de familie nu au cerut multe doze. Situaţia din spitalele noastre nu este atât de rea ca în alte judeţe, nu suntem copleşiţi de gripă şi nici spitalele nu sunt în situaţia celor din Capitală. Noi am luat aceste măsuri de protecţie ca să nu ajungem în astfel de situaţii, încercăm să evităm aglomeraţia din spitale, pentru ca acestea să nu devină focare de infecţie”, a concluzionat dr. Tar Gyӧngyi, directoarea executivă a Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.