Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi pachete cu produse de igienă pentru persoanele dezavantajate din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Noi pachete cu produse de igienă pentru persoanele dezavantajate din judeţ
Noi pachete cu produse de igienă pentru persoanele dezavantajate din judeţ

Noi pachete cu produse de igienă pentru persoanele dezavantajate din judeţ

Aproape 22.800 de persoane din judeţul Harghita vor beneficia, în această perioadă, de pachete cu produse de igienă în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Potrivit Biroului de presă al Prefecturii Harghita, cele 67 de primării din judeţ au primit în prima parte a acestei luni din partea Guvernului României cea de-a treia tranşă de pachete de produse de igienă din totalul de şase prevăzute în cadrul POAD 2019/2021. Astfel de pachete sunt distribuite unui număr de 22.793 de beneficiari din judeţ, iar faţă de anii anteriori programul a suferit mai multe modificări, în principal în ceea ce priveşte categoriile de produse oferite şi persoanelor eligibile. Pachetele de igienă conţin periuţe şi pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii şi adulţi şi detergent de rufe.

Biroul de presă al Prefecturii Harghita a mai informat că în baza reglementărilor în vigoare există trei categorii de persoane care pot beneficia de pachetele distribuite în cadrul programului. Este vorba despre persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare (titularii aflaţi în plată), despre beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi despre persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private), şi în alte situaţii asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. POAD este finanţat în proporţie de 85 la sută din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane şi în proporţie de 15 la sută din bugetul naţional, fiind gestionat de Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Primăria Miercurea Ciuc a anunţat începerea distribuirii pachetelor cu produse de igienă din data de 17 februarie, precizând că acestea pot fi ridicate de la magazia unei societăţi comerciale situate pe strada Harghita, nr. 60/bis, în zilele de luni, marţi şi miercuri, între orele 11:00 şi 14:00. Potrivit unui comunicat de presă, pachetele destinate tuturor membrilor familiilor pot fi ridicate numai de către titularii ajutorului social sau ai alocaţiei de susţinere, iar la preluare aceştia trebuie să prezinte un act de identitate valabil.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.