Cursuri suspendate în cinci clase; trei elevi şi opt cadre didactice infectaţi cu SARS-CoV-2 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 august 2022
Home » Învățământ » Cursuri suspendate în cinci clase; trei elevi şi opt cadre didactice infectaţi cu SARS-CoV-2
Cursuri suspendate în cinci clase; trei elevi şi opt cadre didactice infectaţi cu SARS-CoV-2

Cursuri suspendate în cinci clase; trei elevi şi opt cadre didactice infectaţi cu SARS-CoV-2

  • Alţi 41 de elevi, şapte cadre didactice şi un cadru nedidactic sunt în carantină

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, inspectorul general Demeter Levente, a declarat că, după confirmarea noilor cazuri de COVID-19, au fost suspendate cursurile în format fizic în două clase de la Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” din Topliţa, la o grupă de la Grădiniţa „Voinicel” din aceeaşi localitate, la o clasă de la Şcoala Gimnazială „József Attila” din Miercurea Ciuc, precum şi la o clasă de la Şcoala Gimnazială „Kӧllő Miklós” din Ciumani.

Intenţia de vaccinare în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare şi a personalului nedidactic a crescut în ultima săptămână. Până miercuri şi-au manifestat dorinţa de a se vaccina împotriva COVID, 1.454 de cadre didactice (35,06%), 159 de cadre didactice auxiliare (35,97%) şi 212 persoane din rândul personalului nedidactic (21,95%).

Au fost programate pe platforma dedicată 690 de cadre didactice (16,64%), 66 de cadre didactice auxiliare (14,93%) şi 115 persoane din rândul personalului nedidactic (11,9%). Până la mijlocul săptămânii au fost vaccinate cu primul sau ambele doze de vaccin 764 de cadre didactice (18,43%), 93 de cadre didactice auxiliare (21,04%) şi 97 de persoane din rândul personalului nedidactic (10,04%).

„Statistica este una dinamică, cifrele se schimbă de la o zi la alta. Nu putem să obligăm pe nimeni şi e greu să găseşti argumentele potrivite ca să-i convingi. (…) Îi rugăm pe colegii noştri de fiecare dată să analizeze şi să diminueze riscul de îmbolnăvire şi prin vaccinare, pentru a nu avea probleme. Vrem să rămânem cât mai mult la activitatea în format fizic şi, mai mult decât atât, trebuie să înceapă şi orele remediale în perioada următoare”, a afirmat inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

În unităţile de învăţământ, sănătatea se păstrează şi prin respectarea măsurilor sanitare şi de protecţie instituite. Din datele furnizate de şcoli şi centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, în unităţile de învăţământ există în prezent un stoc de 333.040 de măşti, 7.158 litri dezinfectanţi de mâini şi 6.726 de litri de dezinfectanţi pentru suprafeţe. Directorii grădiniţelor şi ai instituţiilor de învăţământ sunt atenţionaţi permanent să completeze stocurile, pe măsură ce se diminuează. Inspectoratul şcolar face apel şi la autorităţile locale, să asigure sumele necesare cheltuielilor pentru achiziţionarea materialelor sanitare, ca măsură de eliminare a riscului de îmbolnăvire.

„Avem videoconferinţe cu directorii unităţilor de învăţământ şi îi rugăm de fiecare dată să actualizeze stocurile de materiale sanitare. (…) Este o problemă în care am cerut şi ajutorul autorităţilor publice locale, am rugat şi directorii să facă adrese în scris către acestea, să le asigure sumele pentru cheltuielile materiale sau să le ofere aceste produse. Şi pe această cale lansăm un apel către autorităţile locale să sprijine unităţile de învăţământ, astfel încât elevii din comunitate să poată să beneficieze de materialele sanitare necesare, pentru a putea păstra şcolile în cele mai bune condiţii şi să nu avem îmbolnăviri. Ne dorim să eliminăm pe cât posibil riscul de îmbolnăvire în cadrul unităţilor de învăţământ”, a conchis inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.