Miercurea-Ciuc: Noi modificări în traficul rutier ca urmare a închiderii podului peste calea ferată | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate »
Miercurea-Ciuc:
Noi modificări în traficul rutier ca urmare a închiderii podului peste calea ferată
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5> Noi modificări în traficul rutier ca urmare a închiderii podului peste calea ferată

Miercurea-Ciuc:
Noi modificări în traficul rutier ca urmare a închiderii podului peste calea ferată

  • De săptămâna viitoare va fi funcțional un semafor; se dorește amplasarea unui sens giratoriu; se are în vedere și intersecția străzilor Harghita și Poieni (Rét)

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, spunea astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că de aproximativ trei luni sunt discuții, inclusiv cu Poliția Rutieră, pentru a se găsi cele mai bune soluții în vederea diminuării impactului închiderii pasajului peste calea ferată. Și, preciza edilul, oricât de mult ar putea fi teoretizate soluțiile, până ce pasajul nu a fost închis nu s-a putut vedea efectiv impactul. Astfel, după câteva zile, Primăria municipiului Miercurea-Ciuc, împreună cu Poliția Rutieră, propune câteva soluții, una urmând să intre în vigoare chiar de săptămâna viitoare.

Este vorba despre amplasarea unui semafor la pasajul de sub calea ferată, de pe strada Brașovului, vizavi de benzinăria Mol. Se va monta în acest week-end și va deveni funcțional de săptămâna viitoare, când începe și școala.

După montarea semaforului, se va monitoriza trecerea timp de două-trei săptămâni pentru a se vedea dacă este oportună menținerea lui sau dacă se va reveni la situația actuală, cu prioritățile de trecere.

Legat de acest pasaj, Korodi Attila preciza că încă de joi seara au fost furnizate informații și s-a solicitat aplicațiilor Google Maps și Waze să excludă ca variantă de tranzit această rută pe sub calea ferată, precum și să afișeze limitele de 3,5 tone, respectiv 2,8 metri înălțime. Prin aceasta se dorește diminuarea presiunii din această zonă, iar pasajul de sub calea ferată să fie folosit mai ușor de către orășeni.

O temă de dezbatere este și amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la intersecția străzilor Brașovului și Zöld Péter. Odată cu amplasarea acestuia se speră o decongestionare a traficului, în ideea ca mașinile care vor veni dinspre pasajul de sub calea ferată să fie obligate să facă dreapta, iar cei care doresc să meargă spre centru vor putea întoarce la sensul giratoriu.

O decizie finală pentru acest sens giratoriu se va lua în perioada următoare, discuțiile urmând să continue și săptămâna viitoare.

Un alt punct de interes îl reprezintă intersecția străzilor Harghita și Poieni (Rét), aflată la ieșirea din oraș spre Odorheiu Secuiesc. Sunt discuții legate de schimbarea străzilor cu prioritate (dacă să fie sensul cu prioritate Poieni – Harghita) ori dacă se impune și aici amplasarea unui sens giratoriu.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.