Noi minunate și mărețe fapte eroice comise de vicepremierul Ungariei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Societate » Noi minunate și mărețe fapte eroice comise de vicepremierul Ungariei
Noi minunate și mărețe fapte eroice comise de vicepremierul Ungariei

Noi minunate și mărețe fapte eroice comise de vicepremierul Ungariei

Acasă la el, în Ungaria, Semjén Zsolt e perceput ca un politician de mâna 3-4, dându-i-se responsabilităţi neînsemnate, marginale. Una dintre acestea este să se plimbe prin ţările din Est (că în Vest merge Orbán) şi să le dea senzaţia maghiarilor de acolo că Ungaria este cu ei, că nu-i uită niciodată şi că micuţul stat din câmpia Pannoniei este în situaţia iminentă de-a deveni o mare putere aptă să se răzbune pentru Trianon. De asta apare el aşa de des prin Transilvania, având multe ocazii să devină caraghios, cum a fost şi aceea când a fost aburcat ca un strujac de paie pe calul alb, în Sf. Gheorghe.

Una din aceste misiuni eroice a fost îndeplinită de vicepremierul ungar Semjén vinerea trecută, când a venit la consulatul de la Miercurea-Ciuc să-i premieze pe nişte lideri maghiari înainte de eventualitatea intrării în puşcărie. Ce e sigur, e sigur. După aia era cam greu, poate că i se confiscau tinichelele înainte de a ajunge la vorbitor.

Aşadar, bravul vicepremier ungar şi-a declarat sprijinul pentru liderii maghiari din România care sunt „persecutaţi nedrept” sub „pretextul luptei anticorupţie”, acordându-le premiul Ungurii din afara Frontierelor lui Arpád Antal (primar al municipiului Sfântu-Gheorghe), Ráduly Róbert şi Szőke Domokos (primarul şi viceprimarul din Miercurea-Ciuc), Mezei János (fostul primar al oraşului Gheorgheni).

Aşteptăm cu nerăbdare şi alte minunate fapte de arme ale vicepremierului ungur, dar făcute la vedere, anunţate din vreme şi pentru presa română, veşnic frustrată că vede atât de rar în public strălucita faţă a primarului Ráduly şi măreţia fără de egal a unui demnitar ungur, aflat muuuult mai sus decât justiţia română – şi, de fapt, mult mai presus decât orice justiţie… (M. Groza)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Dacă Szemjen este așa de grijuliu cu hoții, ar trebui să i se pună piedică la intrarea în țară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.