Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Sănătatea » Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni
Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi aprind luminile şi deschid porţile în aceeaşi noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieşind pe străzi în aceeaşi noapte, însoţiţi de prieteni şi familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 20 mai 2017, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2017 găzduim pentru a 10-a oară în oraşul Sfântu-Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR: n Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr. 16, Sf. Gheorghe, jud. Covasna, 18:00-24:00 n Expoziţie temporară interactivă: „Expoziţie tactilă Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr. 16, Sf. Gheorghe, jud. Covasna.

Pentru a doua oară organizăm Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita. Astfel vă invităm să vizitaţi expoziţiile „Interior tradiţional” (Interiorul reconstituie o odaie tradiţională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus, roată de tors, război de ţesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcţional şi decorativ, vase ceramice pictate etc.) şi expoziţia temporară „ZBOR (Ziduri, Bastion, Oraşe, Ruine). Mai aproape de cetăţile dacice din estul Transilvaniei”, precum şi proiecţii de filme documentare, între orele 18:00-21:00.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante.

Ateliere creative pentru copii şi adulţi: 18:00-22:00 l Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR: între orele 20:00-22:00, în funcţie de condiţiile meteorologice, aceste proiecţii fiind programate a se realiza în curtea muzeului.

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de Internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.