Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Noaptea Muzeelor” la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi la Muzeul „Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Cultură » „Noaptea Muzeelor” la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi la Muzeul „Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc
„Noaptea Muzeelor” la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi la Muzeul „Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc
Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc – Dâmbul Cetăţii”

„Noaptea Muzeelor” la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi la Muzeul „Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc

19 mai 2018

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene îşi aprind luminile şi deschid porţile în aceeaşi noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieşind pe străzi în aceeaşi noapte, însoţiţi de prieteni şi familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

În România, evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membră în conducerea celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 19 mai 2018, expoziţiile – care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2018 găzduim pentru a 11-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile.

Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR: • Expoziţia Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc – Dâmbul Cetăţii, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr. 16, Sf. Gheorghe, jud. Covasna, 18:00-23:30 • Expoziţie temporară interactivă: Expoziţie tactilă Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni-Ciuc – Dâmbul Cetăţii, de la sediul central.

Pentru a treia oară organizăm Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea Ciuc, jud. Harghita. Astfel vă invităm să vizitaţi expoziţiile „Interior tradiţional” (Interiorul reconstituie o odaie tradiţională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus, roată de tors, război de ţesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcţional şi decorativ, vase ceramice pictate etc.) şi expoziţia temporară ZBOR (Ziduri, Bastion, Oraşe, Ruine). Mai aproape de cetăţile dacice din estul Transilvaniei, precum şi proiecţii de filme documentare, între orele 18:00-21:00.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante. l Ateliere creative pentru copii şi adulţi, 18:00-22:00; Atelier de scriere cu pana, atelier de confecţionat păpuşi pe linguri de lemn. Preţ ateliere: între 3-5 lei/persoană/activitate; l Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR, între orele 20:00-22:00, în funcţie de condiţiile meteorologice, aceste proiecţii fiind programate a se realiza în curtea muzeului.

Pentru detalii despre programul nostru vă să rugăm vizitaţi pagina de Internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Persoană de contact: Cristina Felea-Baubec, muzeograf PR.

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.