Noapte albă pentru drumarii din Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Noapte albă pentru drumarii din Harghita
Noapte albă pentru drumarii din Harghita

Noapte albă pentru drumarii din Harghita

Începând de la miezul nopții, autoutilajele de deszăpezire ale Secției Drumuri Naționale Harghita acționează neîntrerupt pentru degajarea stratului de zăpadă depus pe carosabil de ninsorile abundente

Potrivit șefului Secției Drumuri Naționale Harghita, Cătălin Romanescu, pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil acoperit cu până la patru centimetri de zăpadă frământată, tratată cu antiderapant.

De la miezul nopții, 32 de autoutilaje de deszăpezire cu lamă acționează pe arterele rutiere naționale și au împrăștiat peste 250 de tone de sare şi peste o tonă de clorură de calciu, cea mai mare cantitate de material antiderapant utilizată în mai puțin de zece ore, în actualul sezon.

Cel mai consistent strat de zăpadă extracarosabil s-a depus la Bucin și măsoară 30 de centimetri. Și continuă să ningă în tot județul.

În ciuda eforturilor drumarilor, ninsorile albesc rapid carosabilul înnegrit după trecerea lamelor. Drumarii fac apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic în zonele pe care urmează să le tranziteze.

Polițiștii rutieri patrulează pe drumurile naționale, în special în zonele cu potențial ridicat de producere a accidentelor și verifică starea vehiculelor aflate în trafic.

În cursul dimineții, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat Atenționarea meteorologică Cod Galben de ninsori abundente, depunere de strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului, prelungind valabilitatea acesteia până în data de 13 ianuarie la ora 10:00. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.