No comment | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Sănătatea » No comment
No comment

No comment

Municipalitatea din Miercurea-Ciuc i-a tratat pe români și pe maghiari în felul următor:

DSCF0914

1 Decembrie 2014

DSCF2022

13-18 Martie 2015

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Ce părere aveți, dle Raduly, primar al orașului Miercurea Ciuc, de ceea ce înseamnă pavoazarea? Știu că sunteți nesimțitor la sentimentele românilor din oraș, dar nici chiar așa! În care altă țară din lume v-ați fi permis așa-ceva? A doua zi erați arestat. Eu nu vreau asta, ci doar bun simț din partea dvs. și a celor cu care vă sfătuiți. Nu vreau să fiți ”sonat”, cum a zis șeful UDMR despre primarul din Tg.Mureș, dar nici nesimțit ca dvs.

  2. Doamnă Torok, sunt de acord că trebuie promovată normalitatea în presă. Dar, dacă unii încalcă grav normalitatea, precum primarul Raduly, nu trebuie admonestat? O fi fost el ales local, cum spune legea, dar asta nu îl scutește de respectul față de toți locuitorii, fie ei secui, țigani sau români, și statul român. E un semn grav de lipsă de educație. Și de cultură. Și de civism.

  3. Doamnă Torok, nu însemnele maghiare deranjează, ci absența însemnelor românești la Ziua Națională a României! Tratamentul discriminatoriu și șovin din partea primarului. Le sărbătorim pe amândouă, dar de pe poziții de egalitate și respect reciproc, nu așa cum se întâmplă în M.Ciuc. Ați văzut cum au sărbătorit grecii din Constanța Ziua Națională a Greciei? În Piața Centrală au dansat și au cântat, fără să facă pavoazare cu steagurile Greciei și fără să agreseze vizual sau sonor demnitatea națională a românilor. Ungurii de ce fac altfel? Ei de ce trebuie să facă circul anual cu marșurile și scandările separatiste și antiromânești? Ia mai gândiți-vă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.