Nicio persoană din judeţ nu este infectată cu COVID-19 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Nicio persoană din judeţ nu este infectată cu COVID-19
Nicio persoană din judeţ nu este infectată cu COVID-19

Nicio persoană din judeţ nu este infectată cu COVID-19

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyöngyi, a făcut apel la calm, judeţul Harghita fiind printre cele cu o situaţie bună la nivel naţional, până în prezent neexistând cazuri de persoane infectate cu COVID-19, nici persoane aflate în carantină şi „nici carantinabile”.

„Nici în spitale nu avem cazuri de infectaţi şi neg toate zvonurile şi alarmele false date pe diferite surse online, care ne fac mai mult rău. Îndemn pe toată lumea să se abţină de la generarea de ştirilor false (…) Nici la 112 să se sune cu zvonuri, că ar fi cineva, că mi-a zis cineva, doar cu informaţii concrete, despre persoane identificare sau identificabile”, a făcut apel directoarea DSP Harghita, precizând, totodată, că din cele 175 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, înregistrate până în prezent, au mai rămas 82. Potrivit sursei citate, cei mai mulţi harghiteni aflaţi în autoizolare au venit din Italia, au mai existat câteva persoane venite din China, care au fost oprite la Bucureşti şi o familie din Germania.

Ea a mai precizat că în judeţ au fost identificate aproximativ 300 de locuri, în 25 de locaţii, care vor fi utilizate în cazul punerii în carantină, autorităţile încercând să găsească şi alte spaţii. Dr. Tar a liniştit populaţia cu privire la activitatea serviciilor medicale, inclusiv a ambulatoriilor, care nu îşi vor suspenda fi suspendată „nici în ultima fază a epidemiei”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.