Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

NASA construieşte naveta spaţială demnă de Star Trek: Ar putea depăşi viteza luminii | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » (Inter)Național » NASA construieşte naveta spaţială demnă de Star Trek: Ar putea depăşi viteza luminii
NASA construieşte naveta spaţială demnă de Star Trek: Ar putea depăşi viteza luminii

NASA construieşte naveta spaţială demnă de Star Trek: Ar putea depăşi viteza luminii

 Agenţia spaţială americană face tot posibilul pentru a găsi soluţii revoluţionare dedicate transportului intergalactic al viitorului

Un nou concept aparţinându-i unui specialist din cadrul NASA prezintă o navetă spaţială cu totul specială. Aceasta ar putea permite omenirii să parcurgă în univers distanţe greu de imaginat acum.

Ideea aparţine cercetătorului NASA Harold White şi artistului Mark Rademake, ei susţinând că uimitorul vehicul gândit de ei ar fi capabil să călătorească la o viteză mai mare decât cea a luminii.

White a studiat mult timp un asemenea sistem de propulsie şi afirmă că totul este posibil în această privinţă. În 2011, americanul a publicat un articol în care a arătat că tipul de propulsie denumit F-T-L poate deveni realitate în viitor.

Cei doi au colaborat pentru mai multe idei similare şi au alcătuit modele 3D ale unor vehicule ce ar putea reprezenta o schimbare majoră în viitor.

Dintre acestea se remarcă unul care se află între două inele uriaşe ce pot produce o „bulă warp”. Datorită unor asemenea invenții , White are curajul de a spune că omenirea poate ajunge pe Alpha Centauri, cea mai apropiată stea de sistemul nostru solar, în doar două săptămâni. Ea se află la 4,3 ani-lumină de noi.

Deocamdată, planurile sunt în fază incipientă, ele părând mai degrabă de domeniul filmelor SF de genul „Star Trek”. Nu se ştie însă ce poate aduce viitorul în acest domeniu, căci evoluţia tehnologiei ne rezervă uneori surprize uriaşe. (Ziare.com)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.