Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Muzeul ASTRA, alături de ARTmania la ediția din 2017 a festivalului! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Cultură » Muzeul ASTRA, alături de ARTmania la ediția din 2017 a festivalului!
Muzeul ASTRA, alături de ARTmania la ediția din 2017 a festivalului!

Muzeul ASTRA, alături de ARTmania la ediția din 2017 a festivalului!

Artiștii mexicani care i-au transformat în himere pe membrii trupei Rammstein aduc lumi fantastice în Piața Mică din Sibiu!

Toți iubitorii de cultură care au o brățară ARTmania sau East European Music Conference vor avea, în perioada 27-29 iulie, intrare gratuită în cele patru spații expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA.
Ediții speciale ale expozițiilor organizate sub girul Muzeului ASTRA vor fi găzduite în Piața Mică, în clădiri pline de povești și de istorie, cum ar fi Casa Artelor – valorosul Muzeu de Etnografie și Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, amenajat în fosta hală a breslei măcelarior, o clădire menționată pentru prima dată în documente în anul 1370.
Artiștii mexicani care i-au transformat în Alebrijes pe membrii trupei Rammstein îi îmbie pe trecători, în perioada festivalului, în fermecătoarea Casă Hermes, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, fosta Casă a Asociației Micilor Meseriași din Sibiu, cândva cămin pentru personalități ale vremii, de la comite ai saşilor, la judecători regali.
Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului, considerat cel mai mare și cel mai frumos muzeu în aer liber din Europa, anunță o adevărată Olimpiadă de meșteșuguri tradiționale, secundată, în Pavilionul Multicultural, de un experiment acustic hipnotizant ce recompune, în cele mai mici sunete, zarva unui târg fremătând de viață, cu meșterii lui, de la pălărieri și fierari, până la lemnari, olari sau țesătoare. V-ar plăcea să luați pulsul unui târg răscolit de târgoveți în căutare de bunătăți și animat de negustori care-și laudă marfa? Ar putea ca aceast vis să pară aievea, în cadrul unui proiect multimedia vizionar, inițiat și găzduit de Muzeul ASTRA.
Ediţia din acest an  a Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” reuneşte 260 de participanţi, din toate judeţele ale ţării, inclusiv Harghita, dar şi din străinătate, din Mexic, Republica Populară Chineză, Republica Bulgaria şi Republica Moldova. De miercuri, 26 iulie, până duminică, 30 iulie, micii meşteşugari în straiele specifice locurilor de origine, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor însufleți, prin atelierele interactive, gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În zilele de vineri, 28 iulie şi sâmbătă, 29 iulie, participanţii vor demonstra cât de iscusiți sunt în practicarea meșteșugului preferat în fața oaspeților veniți la centrul Sibiu, respectiv la Casa Artelor, în Piaţa Mică.
Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” – ediția a XXII-a –  găzduiește și tabăra de meşteşuguri artistice tradiţionale, ediţia a VIII-a, 25 iulie – 30 iulie 2017, din cadrul Programului „Fără Limite – Împreună întru Tradiţie”, dedicat persoanelor cu dizabilități, Muzeul în aer liber, Gospodăria de fluierar din Hodac.

∗∗∗

Tarja, Lacuna Coil, Riverside, Beyond the Black, You And Me At Six, Devin Townsend Project și Walkways sunt trupele confirmate pe afișul celei de-a 12-a ediții a Festivalului ARTmania din Sibiu. Biletele au fost puse în vânzare în rețelele eventim.ro, myticket.ro, iabilet.ro și pe kompostor.ro. În cea de-a doua perioada de pre-sale, prețul unui abonament este de 230 de lei, urmând ca la locație prețul sa fie de 250 lei.
Pentru a răspunde solicitărilor publicului, ARTmania a pus azi în vânzare un numar limitat de bilete pe zi, la prețul de 140 lei.

Informația Harghitei se află printre partenerii media ai Festivalului ARTmania.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.