Municipiul Miercurea-Ciuc a obţinut o medalie de argint şi două menţiuni speciale la competiţia internaţională Entente Florale Europe | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 11 octombrie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Municipiul Miercurea-Ciuc a obţinut o medalie de argint şi două menţiuni speciale la competiţia internaţională Entente Florale Europe
Municipiul Miercurea-Ciuc a obţinut o medalie de argint şi două menţiuni speciale la competiţia internaţională Entente Florale Europe

Municipiul Miercurea-Ciuc a obţinut o medalie de argint şi două menţiuni speciale la competiţia internaţională Entente Florale Europe

Municipiul Miercurea-Ciuc a obţinut o medalie de argint şi două menţiuni speciale la competiţia internaţională Entente Florale Europe, o competiţie de prestigiu care promovează sustenabilitatea urbană şi managementul eficient al spaţiilor publice. Acesta este un moment de mândrie pentru comunitatea locală, reflectând eforturile comune ale municipalităţii, organizaţiilor locale şi locuitorilor de a transforma oraşul într-un model european de sustenabilitate şi gestionare a spaţiilor verzi.

„Suntem după două zile de la gala de premiere a premiilor europene care au dat, cred, un răspuns foarte elocvent şi precis la cum stăm, la ora actuală, în municipiul Miercurea-Ciuc, în ceea ce priveşte managementul spaţiilor publice, spaţiilor private, în ceea ce priveşte sustenabilitatea managementului oraşului, un răspuns care înseamnă o medalie de argint, o medalie de argint care este foarte importantă pentru noi, pentru că, până la urmă, noi am fost în competiţie cu noi înşine, pentru că a trebuit să ne conformăm la nişte standarde care rareori sunt puse pe masă, care înseamnă nu numai cum gospodărim o zonă publică, o zonă verde, ci înseamnă cum gospodărim un oraş”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului, Korodi Attila.

El a subliniat că oraşul Miercurea-Ciuc este primul din Europa de Est care a participat la această competiţie, un aspect care adaugă greutate succesului obţinut. Acesta a amintit implicarea echipei locale de horticultură şi a altor colegi din primărie, precum şi a asociaţiilor de locatari care au grijă de spaţiile verzi din jurul blocurilor şi a grădinilor private.

Un alt moment important a fost menţionarea unui premiu special, acordat pentru un proiect remarcabil din Miercurea-Ciuc, care va fi prezentat public în perioada următoare. Primarul a subliniat că acest premiu reflectă contribuţia iniţiativelor locale şi a grupurilor care au avut grijă de spaţiile verzi din oraş.

Bors Béla, viceprimarul municipiului, şi-a exprimat bucuria şi mândria pentru rezultatele obţinute. „Aş vrea să subliniez, în primul rând, că sunt enorm de bucuros. Sunt foarte mândru că sunt ciucan. Sunt foarte mândru că împreună cu doamna Burista Csilla alcătuim o echipă extraordinară şi nu din întâmplare este aici şi toată echipa care este răspunzătoare, în primul rând, pentru acest premiu. Sunt foarte mândru de locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, care, la fel, la toate strigările noastre şi în anul acesta, dar şi în anul trecut au răspuns, au venit şi au participat şi ei. Şi acest premiu este succesul oraşului”, a declarat viceprimarul.

De asemenea, el a menţionat că municipiul Miercurea-Ciuc este pregătit să concureze din nou în anii următori şi să continue eforturile pentru a deveni un oraş şi mai verde, mai curat şi mai locuibil.

„Depinde doar de voinţa noastră. Noi vrem să continuăm aceste demersuri ca, în viitor, să avem un oraş cât mai verde, cât mai curat şi cât mai locuibil pentru toată lumea”, a precizat Bors Béla.

Primarul a explicat că participarea la concurs a fost esenţială pentru a verifica dacă eforturile municipiului de a crea un oraş mai verde şi mai prietenos sunt pe drumul cel bun.

La concursul internaţional Entente Florale Europe juriul a luat în considerare o serie de factori esenţiali, printre care strategiile administraţiei locale, planurile de urbanism şi programele de dezvoltare a zonelor verzi şi de protecţie a mediului. De asemenea, au fost analizate eforturile pentru o dezvoltare durabilă, gestionarea modernă a deşeurilor, precum şi măsurile luate pentru conservarea şi îmbogăţirea patrimoniului construit şi natural al oraşului. Un accent deosebit s-a pus pe crearea unui mediu curat şi îngrijit, decorat cu flori şi plante verzi, care nu doar că îmbunătăţesc aspectul oraşului, ci îl fac mai atrăgător şi mai locuibil pentru generaţiile viitoare. Aceste aspecte au contribuit semnificativ la obţinerea medaliei de argint şi a menţiunilor speciale, reflectând eforturile comune ale administraţiei şi comunităţii locale în direcţia unei dezvoltări urbane sustenabile.

EMILIA ŞERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.