MTB Maraton Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Sport » MTB Maraton Miercurea-Ciuc
MTB Maraton Miercurea-Ciuc

MTB Maraton Miercurea-Ciuc

După o perioadă de repaus, câţiva ciclişti inimoşi s-au hotărât să reînvie maratonul pe două roţi în zonă, care are punctul de pornire din Miercurea-Ciuc şi străbate Munţii Ciucului. Siculus Alpin Club, în parteneriat cu Extreme Sport Club, a reuşit să pună în calendarul competiţional un maraton cu un traseu frumos, greu, dar accesibil cicliştilor antrenaţi.

Ediţia din acest an va avea startul duminică dimineaţă şi va cuprinde două trasee: unul de 30 km şi altul de 70 km.

Înscrierea concurenţilor se poate face sâmbătă, între orele 17:00-21:00, sau duminică dimineaţă, între orele 07:30-09:00, la punctul deschis lângă Casa de Cultură.

Deschiderea festivă va avea loc duminică, la ora 09:45, iar la ora 10:00 se va startul în proba de 70 km. Un sfert de oră mai târziu, la ora 10:15 se va da startul pe traseul de 30 km.

Festivitatea de premiere va avea loc tot duminică, la ora 17:00.

Organizatorii maratonului spun că aşteaptă la concurs aproximativ 300 de ciclişti şi, chiar dacă la concurs se poate înscrie oricine, ei recomandă să se prezinte la start numai cei care au câteva ieşiri săptămânale cu bicicleta. Deoarece, fără antrenament şi experienţă, traseul ar putea fi solicitant şi, în loc de plăcere, poate apărea frustrarea.

Regulamentul concursului, traseele, precum şi alte informaţii se pot găsi pe pagina de Internet a evenimentului – www.mtbmciuc.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.