Moment festiv şi spectacol folcloric la Căminul Cultural Subcetate | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Cultură » Moment festiv şi spectacol folcloric la Căminul Cultural Subcetate
Moment festiv şi spectacol folcloric la Căminul Cultural Subcetate

Moment festiv şi spectacol folcloric la Căminul Cultural Subcetate

La Căminul Cultural Subcetate a avut loc sâmbătă, 26 octombrie, o festivitate de înmânare a unor diplome de onoare şi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul profesionist „Rapsodia Călimanilor” al Centrului Cultural Topliţa.

Activitatea a început la ora 16:00 cu acordarea Diplomelor de Onoare „Demn de laudă şi recunoştinţă”, din partea Primăriei şi a Consiliului Local, unor personalităţi locale retrase din activitate sau încă active (profesori, învăţători, sportivi, personal medical). Unii dintre aceştia au primit distincţia cu mare surprindere, dar fiecare dintre cei nominalizaţi a fost cuprins de bucurie. Diplomele au fost înmânate de către primarul Ion Rizea, care a subliniat faptul că şi-ar dori ca această iniţiativă să fie perpetuată şi să fie identificaţi toţi oamenii merituoşi din comunitate, toţi cei care prin activitatea lor au contribuit semnificativ la dezvoltarea regiunii, iar cei care nu au primit distincţia acum, să nu fie uitaţi în viitor. Premiul a avut ca scop o recunoaştere publică a meritelor şi un mod prin care autorităţile administrative locale şi-au arătat preţuirea faţă de cei care prin educaţie şi cultură au contribuit la dezvoltarea localităţii.

A urmat apoi spectacolul „Cânt şi joc din Călimani”, oferit de artiştii ansamblului „Rapsodia Călimanilor”, program artistic rezultat din colaborarea dintre Căminul Cultural, prin Primăria Subcetate, cu Centrul Cultural Judeţean şi Centrul Cultural Topliţa. Spectacolul s-a realizat cu sprijin financiar de la Centrul Cultural Judeţean Harghita prin Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul proiectului „Programe culturale pentru judeţul Harghita”, care sprijină viaţa culturală din mediul rural şi dezvoltarea activităţii din cadrul căminelor culturale.

Cosmina Marcela Oltean

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.