Guvernul a aprobat o hotărâre privind plata facturilor PNDL | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Economic » Guvernul a aprobat o hotărâre privind plata facturilor PNDL
Guvernul a aprobat o hotărâre privind plata facturilor PNDL

Guvernul a aprobat o hotărâre privind plata facturilor PNDL

Guvernul României a aprobat, ieri, o hotărâre privind alocarea sumelor necesare pentru plata facturilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Vom aproba alocarea fondurilor necesare PNDL 1 şi 2. E un program de succes a cărui implementare a avut rezultate concrete şi a contribuit la dezvoltarea tuturor comunităţilor locale, în special a celor mai sărace. (…) Sper ca viitorul Guvern să continue programul”, a spus premierul în funcţie Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de ieri.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru plata facturilor pentru proiecte deja executate şi recepţionate, în cadrul PNDL, banii fiind alocaţi din Fondul de rezervă bugetară. Alte 600 milioane lei ar mai putea fi alocate într-o şedinţă ulterioară.

Guvernul Dăncilă a promis înainte de moţiunea de cenzură că va aloca 1,4 miliarde lei, prin rectificare bugetară, pentru plata facturilor legate de contractele încheiate prin PNDL.

Tot înaintea şedinţei de luni, Viorica Dăncilă a anunţat că proiectul de majorare a salariului minim este pregătit, însă lasă viitorul Guvern să-l aprobe.

„Am pregătit mai multe proiecte pe care viitorul Guvern să le poată adopta. Voi menţiona câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie corect plătiţi pentru munca lor. În guvernarea PSD am crescut succesiv salariul minim brut pe ţară în plată. Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat începând cu anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare la 2.620 de lei lunar. Vom avea consultări cu reprezentanţii consiliului tripartit”, a spus ieri Viorica Dăncilă.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.