Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli
Modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli

Modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita

 

Relocări de fonduri

După modificarea amintită în numărul trecut al ziarului nostru – este vorba de subvenţia din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii acordată Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc – pentru a vorbi despre alte modificări, se impune precizarea că: prin Hotărârea 259/2015 a Consiliului Judeţean Harghita a fost aprobată execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita la 30 septembrie 2015. Analizând gradul de realizare pe secţiunea de dezvoltare s-a propus disponibilizarea cheltuielilor la poziţiile care nu se vor realiza şi relocarea la alte obiective de investiţii unde sunt necesare fonduri suplimentare sau majorarea fondului de rezervă bugetară (conform Legii 273/2006 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare).

 

Virări de credite

În şedinţa extraordinară s-a aprobat modificarea bugetului local al judeţului, prin virări de credite bugetare între articole şi alineate în cadrul aceluiaşi capitol la următoarele subcapitole: învăţământ special – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Bilbor – cheltuieli de personal în sumă de 9 mii lei şi bunuri şi servicii cu 500 lei; Învăţământul special – Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Harghita – cheltuieli de personal în sumă de 44 mii lei; Învăţământ special – Şcoala Profesională „Sf. Anna” Miercurea-Ciuc – cheltuieli de personal cu suma de 30 mii lei.

 

Serviciul Public Salvamont şi Salvaspeo

Acest serviciu a solicitat şi i s-a aprobat suplimentarea bugetului pentru cheltuieli cu suma totală de 280 mii lei, din care 214 mii lei pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii, iar 66 mii lei pentru cheltuieli şi investiţii. Sumele privind cheltuielile cu bunuri şi servicii „sunt necesare – după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba – asigurării cheltuielilor privind serviciile de extirpare a ciupercilor şi mucegaiului de la baza Salvamont Băile Harghita, precum şi pentru elaborarea documentaţiei pentru unele proiecte din fonduri europene, studiu de fezabilitate pentru construirea bazelor salvamont la Băile Harghita, Tuşnad şi Borsec, spre exemplu, şi pentru întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţie pentru bazele de salvare montane existente în judeţ”.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltul”…

…a solicitat şi i s-a aprobat suma de 12.000 lei în vederea participării la programul naţional „Nu tremur la cutremur”. Fondurile, conform notei de solicitare, fiind necesare traducerii materialelor programului în limba maghiară şi multiplicarea acestora.

 

Pentru sport

S-a aprobat acordarea subvenţiei pentru co-finanţarea activităţilor Clubului Sportiv „Sport Club Miercurea-Ciuc” pe 2015 în sumă de 145 mii lei.

Pentru programul „Gala Sportului Harghitean 2015” s-a aprobat suma de 10.000 lei.

 

Echipamente IT

Pentru achiziţionarea de echipamente IT s-a aprobat suma de 20.000 lei pentru – după cum s-a spus – desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Direcţiei generale de patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean.

 

Spitalul de Psihiatrie Tulgheş

S-a aprobat rectificarea bugetului Spitalului de Psihiatrie Tulgheş prin majorarea la partea de venituri din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale cu suma de 466 mii lei şi majorarea la partea de cheltuieli de personal cu aceeaşi sumă.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.