Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Misiune de distrugere controlată a muniţiei neexplodată descoperită în ultimele trei luni în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Societate » Misiune de distrugere controlată a muniţiei neexplodată descoperită în ultimele trei luni în judeţ
Misiune de distrugere controlată a muniţiei neexplodată descoperită în ultimele trei luni în judeţ

Misiune de distrugere controlată a muniţiei neexplodată descoperită în ultimele trei luni în judeţ

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita au executat, ieri, o misiune de distrugere controlată a unui număr de 90 de elemente de muniţie neexplodată şi active.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, maior Alina Ciobotariu, cele 90 de elemente de muniţie au fost identificate pe raza judeţului nostru doar în ultimele 3 luni ale acestui an.

În poligonul special amenajat pe raza comunei Cârţa au fost distruse 15 proiectile explozive, două grenade defensive, o lovitură de aruncător şi 72 de cartuşe, majoritatea datând din al doilea Război Mondial.

În timpul misiunii nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Pompierii harghiteni reamintesc cetăţenilor că este strict interzis: atingerea muniţiei cu mâna sau alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiei găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiei în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente; joaca copiilor cu  diferite  elemente de muniţie, precum grenadele, focoasele, cartuşele, proiectilele sau alte elemente pirotehnice; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiei în încăperi sau locuinţe. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.