Minus 17,4 grade Cesius, cea mai scăzută temperatură a iernii actuale în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Minus 17,4 grade Cesius, cea mai scăzută temperatură a iernii actuale în Harghita
Minus 17,4 grade Cesius, cea mai scăzută temperatură a iernii actuale în Harghita

Minus 17,4 grade Cesius, cea mai scăzută temperatură a iernii actuale în Harghita

Nopțile care urmează vor fi la fel de geroase, cu valori termice care vor scădea, potrivit meteorologilor, până la minus 20 de grade Celsius. De vineri, vremea începe să se încălzească ușor.

Dimineața de marți a fost cea mai rece din acest sezon, cu minime care au coborât până la minus 17,4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 16,3 grade la Joseni, și minus 15,7 grade la Toplița.

Cea mai scăzută temperatură din țară, de minus 21,6 grade Celsius, a fost consemnată, marți dimineață, la Stația Meteorologică de la Întorsura Buzăului. Potrivit meteorologilor, pe fondul unui cer degajat de nori, valul de aer polar nordic care a acoperit țara noastră luni seara, a coborât mercurul în termometre cu până la 13 grade Celsius în Harghita.

„În cursul zilei de luni a debutat o circulație nordică, peste România a pătruns un aer polar, în plus am avut cer senin, deci radiația nocturnă a fost foarte puternică și stratul de zăpadă a intensificat fenomenul de răcire”, a explicat meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu scăderea bruscă de temperatură de la o zi la alta.

Meteorologii anunță încă două nopți geroase.

„La noapte (marți spre miercuri – n.a.) sunt prognozate temperaturi de minus 15 – minus 20 de grade Celsius, iar peste zi vom avea maxime cuprinse între 0 și 2 grade Celsius. Rece va fi și noaptea de miercuri spre joi, cu valori termice de minus 15 – minus 18 grade, după care, de vineri se va încălzi treptat, ușor, de la o zi la alta”, a precizat Ilie Mojic.

Valorile termice înregistrate în noaptea de luni spre marți în Harghita sunt incomparabil mai „blânde” decât minima absolută a lunii ianuarie, înregistrată în Harghita în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Daniela MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.