Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Minus 0,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Minus 0,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc
Minus 0,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus 0,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc

  • Prima temperatură negativă din județ în această toamnă s-a instalat mai repede decât anul trecut, iar la sol s-a instalat bruma. Vestea bună anunțată de meteorologi este că în zilele următoare vremea se va încălzi

A fost cea mai rece dimineață, cu minus 0,6 grade Celsius la Miercurea Ciuc, minima zilei în județul Harghita și în țară.

„În dimineața zilei de 10 septembrie s-au înregistrat minus 0,6 grade la Miercurea Ciuc, unde s-a produs și brumă. În restul județului temperaturile minime au fost pozitive. De altfel, în nici un alt județ nu au mai fost înregistrate vineri dimineață temperaturi negative”, a declarat meteorologul Cristina Blaga de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud (Sibiu).

Potrivit sursei citate, scăderea temperaturii sub limita înghețului a fost favorizată de un câmp de presiune ridicată și de cerul senin.

Alte valorile termice minime consemnate vineri în localitățile din județ au fost de: 0,9 grade Celsius la Joseni, 1,9 grade la Toplița, 3,9 grade la Stația meteo Bucin și 5,4 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Pentru noaptea care urmează, meteorologii prognozează temperaturi minime cuprinse între zero și un grad Celsius în zona depresionară, în creștere în zilele ce vor urma.

„Vremea se va încălzi în următoarele zile, temperaturile vor crește iar minimele nu preconizăm să scadă sub valoarea termică înregistrată astăzi la Miercurea Ciuc”, a precizat meteorologul Cristina Blaga.

Anul trecut, prima temperatură negativă a toamnei la Miercurea Ciuc, de minus 2,9 grade Celsius, a fost consemnată în data de 19 septembrie 2020.  

Însă temperatura minimă a lunii septembrie în reședința județului Harghita a fost de minus 10 grade Celsius și a fost măsurată în anul 1977.

Valoarea termică maximă absolută, de 33,8 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1952.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.