Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sâmbătă:Amplă acţiune de ecologizare a râului Olt | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Agricultură/Ecologie »
Sâmbătă:
Amplă acţiune de ecologizare a râului Olt
<h5><i>Sâmbătă:</i></h5>Amplă acţiune de ecologizare a râului Olt
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sâmbătă:
Amplă acţiune de ecologizare a râului Olt

O amplă acţiune de ecologizare a râului Olt va avea loc sâmbătă, în acelaşi timp, între orele 10:00 şi 14:00, pe raza a 31 de localităţi din judeţele Harghita şi Covasna. Acţiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfăşurat de Fundaţia Comunitară Covasna în parteneriat cu Asociaţia Mai Mult Verde.

„În cadrul acestui proiect a fost montată o barieră plutitoare în dreptul localităţii Sf. Gheorghe, cu scopul de a opri şi colecta deşeurile aduse de apă. În continuare, cu sprijinul autorităţilor şi poliţiei locale, vom amplasa panouri informative şi camere video pe malurile Oltului, astfel încât persoanele care abandonează deşeuri în aceste zone vor fi identificate şi amendate”, au arătat organizatorii.

În judeţul Harghita, în această acţiune sunt implicate 10 localităţi: Miercurea Ciuc (punct de întâlnire: podurile pe DN 13A, spre Szécseny şi din Jigodin-Băi), Ciceu (Primărie, ora 10:00), Racu (Bogát Hegy), Sânsimion (podurile râului Olt la Sânsimion şi la Cetăţuia), Sântimbru (podul râului Olt), Sâncrăieni (podul râului Olt), Siculeni (piaţa de lângă grădiniţă), Mădăraş (Parcul Central), Bălan (piaţa de lângă clădirea administrativă a fostei companii miniere), Băile Tuşnad (strada Gării, Magazin Száfta).

Alătură-te echipei noastre, avem nevoie de ajutorul tău!”, transmit organizatorii.

Programul acţiunii anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului: adunarea la punctul de întâlnire – 09:30; ecologizarea malurilor râului Olt – 10:00-14:00; mâncare la ceaun – de la ora 14:00.

Organizatorii îi roagă pe voluntari să îşi aducă apă, farfurie şi tacâm. Echipamentul necesar pentru curăţarea malurilor şi apelor râului Olt vor fi puse la dispoziţie de organizatori.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.