Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Militarii harghiteni au răspuns apelului de a dona sânge în contextul vizitei Papei Francisc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Militarii harghiteni au răspuns apelului de a dona sânge în contextul vizitei Papei Francisc
Militarii harghiteni au răspuns apelului de a dona sânge în contextul vizitei Papei Francisc

Militarii harghiteni au răspuns apelului de a dona sânge în contextul vizitei Papei Francisc

Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc au răspuns apelului lansat recent de directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita în preajma vizitei Papei Francisc în Miercurea Ciuc şi au organizat, vineri, la sediul unităţii, o campanie de donare de sânge.

Ofiţerul cu informarea şi relaţiile publice din cadrul Brigăzii 61, locotenent-colonel Adrian Voinea, a declarat că vânătorii de munte au răspuns cu promptitudine apelului lansat de către directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Harghita, dr. Kopacz Ildikó, care i-a invitat pe toţi cetăţenii judeţului, care sunt sănătoşi şi pot dona sânge, să o facă în număr cât mai mare, deoarece este nevoie de asigurarea unui stoc suficient de sânge care să acopere posibilele nevoi ale pelerinilor care vor participa la Liturghia oficiată de Suveranul Pontif în data de 1 iunie la Şumuleu-Ciuc, precum şi cu ocazia Rusaliilor catolice.

Astfel, 40 de persoane din cadrul brigăzii au donat sânge sub supravegherea cadrelor medicale ale unităţii şi a echipei condusă de doctor István Bachner, medic şef al centrului.

„Ne bucurăm că am avut ocazia de a contribui la suplimentarea rezervei de sânge a municipiului, atât de necesară în situaţii deosebite şi chiar vitală salvării de vieţi omeneşti. Militarii au donat sânge în repetate rânduri, atât personal, din proprie iniţiativă, cât şi la solicitările prietenilor şi rudelor militarilor sau a locuitorilor din Miercurea Ciuc.

Sperăm ca gestul nostru, gest de normalitate şi de datorie civică, să motiveze un număr cât mai mare de locuitori ai municipiului să participe la această campanie lansată de Centrul de Transfuzie Sanguină Harghita, deoarece, după cum se ştie, permanent este nevoie de sânge. Gestul nostru poate salva vieţi. Donaţi sânge!”, a declarat locotenent-colonel Adrian Voinea. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.