Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Târgul Serviciilor Publice Europene şi flash mob, de Ziua Europei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Târgul Serviciilor Publice Europene şi flash mob, de Ziua Europei
Miercurea Ciuc: Târgul Serviciilor Publice Europene şi flash mob, de Ziua Europei

Miercurea Ciuc: Târgul Serviciilor Publice Europene şi flash mob, de Ziua Europei

Instituţii publice deconcentrate şi militare şi-au prezentat, ieri, cu ocazia Zilei Europei, atribuţiile şi serviciile pe care le prestează pentru cetăţeni în cadrul Târgului Serviciilor Publice Europene, ce a fost organizat în spaţiul dintre arcadele Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc. Târgul, ajuns la ediţia a III-a, a fost organizat de Instituţia Prefectului – judeţul Harghita.

Cetăţenii care au dorit, timp de aproximativ trei ore, au putut obţine informaţii de specialitate pe teme diverse din domenii ca sănătatea, educaţia (studii în spaţiul UE, echivalare diplome etc.), siguranţa alimentelor, statistica, piaţa forţei de muncă, prevenirea şi consilierea antidrog, siguranţa cetăţenilor în spaţiul Uniunii Europene, circulaţia persoanelor în UE, obţinerea paşaportului, permisului de conducere/preschimbarea acestuia, accesarea fondurilor europene prin PNDR etc.

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a declarat că este pentru a treia oară când „reuşim să aducem la aceleaşi standuri instituţiile publice deconcentrate din judeţul Harghita, care, sigur, prestează în primul rând servicii pentru cetăţenii harghiteni”. „Acest târg are scopul de a fi interfaţa instituţiilor publice către cetăţean şi, nu în ultimul rând, pentru a-şi prezenta activitatea şi produsele. (…) Eu cred că este un târg binevenit. Anul trecut, dar şi în acest an s-a bucurat de o participare destul de mare. Ne propunem în continuare să extindem acest târg al serviciilor”, a spus prefectul judeţului.

Jean-Adrian Andrei a punctat că la târg a fost prezentă şi instituţia pe care o conduce, „cea care este în primul rând furnizorul de servicii publice către cetăţenii judeţului Harghita”. „Acest târg vine să arate că instituţiile publice din judeţul Harghita sunt şi europene, din acest motiv am denumit acest târg Târgul Serviciilor Publice Europene”, a mai spus prefectul.

Tot în faţa Palatului Administrativ şi tot pentru a marca Ziua Europei a avut loc şi un flash mob oferit de Studioul de dans „Larisa Toth”.

„Am cooptat pentru această manifestare şi elevi, care au realizat un flash mob, tocmai pentru a exprima libertatea, pentru că culoarea Europei este albastră şi albastru înseamnă întotdeauna cer, înseamnă libertate, înseamnă credinţă”, a mai spus Jean-Adrian Andrei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.