Miercurea Ciuc: Pe strada Nicolae Bălcescu se va putea circula în ambele sensuri de vineri | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Pe strada Nicolae Bălcescu se va putea circula în ambele sensuri de vineri
Miercurea Ciuc: Pe strada Nicolae Bălcescu se va putea circula în ambele sensuri de vineri

Miercurea Ciuc: Pe strada Nicolae Bălcescu se va putea circula în ambele sensuri de vineri

Primăria municipiului Miercurea Ciuc informează că începând de vineri, 26 noiembrie, pe strada Nicolae Bălcescu – sectorul dintre Hotelul Fenyő şi sensul giratoriu din Piaţa Cetăţii – se va putea circula în ambele sensuri.

De ce s-a luat această decizie?

„Pe strada Nicolae Bălcescu se va putea circula în ambele sensuri din cauza ambuteiajelor constante de pe strada Patinoarului la orele de vârf ale dimineții. Părinții care își duc copiii cu mașina la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu fie stau la coadă, încetinind traficul cu viraje triple, fie ocolesc parcul central și se alătură ambuteiajului de pe Bulevardul Timișoara. Schimbarea va rezolva acest lucru și ar trebui să reducă, de asemenea, aglomerația de pe lângă Școala Gimnazială Petőfi Sándor.

Totodată, există ambuteiaj zilnic și la Csíki Csobbanó, iar noul sistem va reduce parțial acest lucru. Nu în ultimul rând, locuitorii din cartierul Patinoarului merită să circule mai sigur și mai rapid!

La ce trebuie să fim atenți?

1. Nu va mai fi posibilă parcarea pe tronsonul dintre Piața Cetății și strada Eroilor! Vă rugăm să folosiți parcarea din fața Cetății Mikó sau cea de lângă Tribunalul Județean.

2. Va fi linie continuă pe carosabil de la strada Patinoarului până la Piața Cetății, cu excepția ieșirii din spital și a străzii Eroilor!

3. Dacă veniți dinspre strada Patinoarului și doriți să folosiți locurile de parcare de lângă parcul central, va trebui să vă întoarceți la sensul giratoriu din Piața Cetății pentru a face acest lucru.

4. Pista de biciclete a fost mutată de pe carosabil pe trotuar pentru o mai mare siguranță.

5. Noile indicatoare, semnalizarea și marcajele rutiere vor ajuta și ele la fluidizarea traficului pe tronsonul cu dublu sens!”, atrag atenția reprezentanții Primăriei Miercurea Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.