Miercurea-Ciuc: Lucrările de reparaţii la parcuri şi la mobilierul stradal vor continua toată vara | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Miercurea-Ciuc: Lucrările de reparaţii la parcuri şi la mobilierul stradal vor continua toată vara
Miercurea-Ciuc: Lucrările de reparaţii la parcuri şi la mobilierul stradal vor continua toată vara

Miercurea-Ciuc: Lucrările de reparaţii la parcuri şi la mobilierul stradal vor continua toată vara

Cine se plimbă prin centrul municipiului Miercurea-Ciuc, în Piaţa Libertăţii, poate observa starea de degradare a construcţiei din prelungirea robinetului de apă potabilă, chiar lângă fântâna arteziană. De asemenea, mai mulţi cititorii ne-au semnalat diferite probleme la unele locuri de joacă din Miercurea-Ciuc.

În acest context, l-am întrebat pe primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, când vor fi efectuate lucrările de reparaţii necesare. Edilul a spus că de două luni şi jumătate, atât echipele responsabile de locurile de joacă, cât şi cele care au în atribuţii mobilierul stradal „sunt în acţiune”.

„Deja am intrat în aproximativ 30 de locuri de joacă unde au fost făcute reparaţii, se va continua toată vara, pentru că este normal. Totodată, pe reparaţii stradale, pe lângă elemente punctuale, am avut o intervenţie majoră la fântâna arteziană de la gara orăşenească şi va continua în toate zonele unde vedem degradări şi acelea vor fi reabilitate”, a spus Korodi Attila, precizând că lucrări vor fi făcute şi în Piaţa Libertăţii.

Primarul a mai afirmat şi faptul că fântâna arteziană din Piaţa Libertăţii nu se va mai repune în funcţiune. „Tehnologic vorbind, este o fântână care nu poate să-şi îndeplinească rolul pentru care a fost creată. Am avut deja şi acceptul arhitectului, avem şi o decizie a comunităţii, pentru că a fost sondată opinia publică”, a spus Korodi Attila. Acesta a mai precizat că au fost văzute câteva proiecte ale altor municipalităţi, urmând să se ia o decizie: „ori o reabilitare care va exclude totalmente fântâna arteziană, ori o fântână arteziană care poate să îndeplinească funcţia fără să reprezinte tehnologic o problemă pentru un oraş unde condiţiile iernii sunt vitrege”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.