Miercurea-Ciuc, din nou gazda unei competiţii naţionale | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sport » Miercurea-Ciuc, din nou gazda unei competiţii naţionale
Miercurea-Ciuc, din nou gazda unei competiţii naţionale

Miercurea-Ciuc, din nou gazda unei competiţii naţionale

De astăzi, în bazinul de înot de la Miercurea-Ciuc a început Campionatul Naţional de Cadeţi 12-14 ani, în bazin scurt.

Evenimentul a fost prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Camelia Potec – preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Norbert Trandafir – antrenor în cadrul CSM Miercurea-Ciuc şi de Korodi Attila – primarul municipiului.

Korodi Attila preciza că pentru oraş, găzduirea unei asemenea competiţii, care se întinde pe durata a 4 zile, înseamnă un aport semnificativ la economia locală pentru că oamenii stau în oraş şi utilizează serviciile.

La rândul ei, Camelia Potec a dorit să transmită mulţumiri din partea federaţiei pe care o conduce: „pentru întotdeauna aici ne-am simţit ca acasă. (…) V-am făcut o promisiune anul trecut şi v-am spus că oricât de dură este lupta aceasta pentru a prinde competiţii naţionale, noi vom continua să venim la Miercurea-Ciuc cât suntem bine primiţi şi asta facem”.

Preşedinta FRNPM a mai precizat că la competiţie sunt prezenţi 492 de sportivi, de la 70 de cluburi din ţară, iar în prima zi de concurs, doar în prima reuniune, cea de dimineaţă, au fost doborâte 13 recorduri naţionale. De altfel, ea se aşteaptă ca până la final să fie modificate cel puţin de 50 de recorduri.

Totodată, Camelia Potec mai spunea că această competiţie este una nouă pentru sportivi, fiind pentru prima dată când, la această categorie de vârstă, se concurează în bazin de 25 de metri.

Norbert Trandafir a ţinut să precizeze că, din motive tehnice, la acest campionat naţional, în tribune, spectatorii nu au acces. Explicaţia este simplă: capacitatea bazinului este de 600 de persoane, ori la competiţie sunt aproape 500 de sportivi, plus antrenorii. Aceasta poate fi urmărită doar on-line, pe pagina de Internet a federației.

În fiecare zi de concurs, cu excepţia celei de duminică, sunt câte două sesiuni. Sesiunea de dimineaţă începe la ora 09:00, iar cea de după-masă la ora 16:30.

Miercurea-Ciuc este reprezentat de un singur sportiv, Farkas Dániel, în vârstă de 14 ani, legitimat la CSM.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.