Miercurea-Ciuc: Datorii de peste un milion la încălzire | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Economic » Miercurea-Ciuc: Datorii de peste un milion la încălzire
Miercurea-Ciuc: Datorii de peste un milion la încălzire

Miercurea-Ciuc: Datorii de peste un milion la încălzire

Locatarii din Miercurea-Ciuc racordaţi la sistemul centralizat de încălzire au restanţe de peste un milion de lei la plata cheltuielilor comune, pentru recuperarea lor fiind demarate mai multe procese în instanţă.

Potrivit datelor furnizate de directoarea Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea-Ciuc, Fekete Ana, valoarea datoriilor persoanelor rău-platnice este de circa 1,08 milioane de lei şi, în acest sens, asociaţiile de proprietari au demarat procese pentru recuperarea restanţelor.

Ea a precizat că aproximativ 500 de familii au, în general, restanţe la plata cheltuielilor comune, în fiecare bloc existând cel puţin o familie care nu îşi plăteşte datoriile.

Fekete Ana a precizat că, în continuare, locatarii rău-platnici nu permit intrarea în apartamente pentru sistarea apei calde sau a încălzirii, motiv pentru care angajaţii GOSCOM vor fi nevoiţi să oprească furnizarea acestor servicii la întreaga scară de bloc, chiar dacă unii dintre locatari nu au datorii.

Aceasta a mai spus că există 200 de sentinţe de executare silită a rău-platnicilor, atât pentru restanţe mai vechi, cât şi pentru penalităţi sau pentru debranşări care s-au efectuat fără respectarea legii. În unele cazuri, datoriile sunt recuperate, dar există şi situaţii în care proprietarii părăsesc apartamentele şi refuză să îşi achite restanţele. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.