Miercurea Ciuc: Concert special de Ziua Europeană a Muzicii Vechi | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Cultură » Miercurea Ciuc: Concert special de Ziua Europeană a Muzicii Vechi
Miercurea Ciuc: Concert special de Ziua Europeană a Muzicii Vechi
Print

Miercurea Ciuc: Concert special de Ziua Europeană a Muzicii Vechi

Mâine, 21 martie, de la ora 19:00, în sala Cinematografului „Csíki Mozi” din Miercurea Ciuc are loc concertul special Baroq’eMotion, oferit cu ocazia Zilei Europene a Muzicii Vechi – ziua de naştere a compozitorului Johann Sebastian Bach şi începutul primăverii astronomice.

Conform organizatorilor – Centrul Cultural Judeţean Harghita„Baroq’eMotion transferă în contemporan rafinamentul artistic al omului secolelor XVII-XVIII şi îl suprapune peste evoluţia tehnică a secolului XXI. Programul este o îmbinare stranie între conformism şi non-conformism, între eleganţa costumelor şi parfumurile sofisticate de-acum sute de ani, înlocuite în zilele noastre de haine simple şi comode, purtate de oameni grăbiţi care comunică în doar câteva secunde la distanţe de sute de kilometri. Baroq’eMotion e acel pariu în care se păstrează intactă somptuozitatea şi delicateţea barocului, dar se adaugă minimalismul contemporan, garnisit cu tehnologie şi cu mijloace media actuale”.

Regia este semnată de Laurenţiu Calomfirescu (profesor de regie la Centrul de Creaţie pentru Film Documentar şi Scurtmetraj), conceptul muzical aparţine clavecinistei Raluca Enea, iar coregrafia dansatoarei Csilla Juhász.

În cadrul concertului din Miercurea Ciuc, publicul va putea audia pentru prima oară clavecinul (foto) donat Festivalului de Muzică Veche din partea doamnei Regina Härdi din Elveţia, clavecin flamand construit de maestrul olandez G.C. Klop în anul 1980.

Vor interpreta Raluca Enea, artist liric al Filarmonicii „G. Enescu” din Bucureşti, cadru didactic asociat şi doctorand al UNMB şi director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti; Aysel-Luiza Puşcaşu, absolventă a cursurilor de licenţă şi master ale Facultăţii de Interpretare de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti; Csilla Juhász, absolventă a Liceului de Artă din Cluj la secţiile dans clasic şi dans modern, conducător artistic, instructor de dans istoric, coregraf şi dansatoare în Ansamblul de dans istoric Passeggio din Cluj-Napoca.

Biletele (15 lei pentru pensionari, 10 lei pentru elevi şi studenţi) se pot achiziţiona online pe www.bilete.ro sau la locaţia concertului, cu o oră înaintea evenimentului.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.