Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: A început verificarea sistemului de încălzire, în vederea furnizării agentului termic | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: A început verificarea sistemului de încălzire, în vederea furnizării agentului termic
Miercurea Ciuc: A început verificarea sistemului de încălzire, în vederea furnizării agentului termic

Miercurea Ciuc: A început verificarea sistemului de încălzire, în vederea furnizării agentului termic

În municipiul Miercurea Ciuc a început verificarea sistemului de încălzire, în vederea furnizării agentului termic, primele verificări fiind făcute la şcoli, grădiniţe şi alte instituţii publice, apoi la apartamentele racordate la sistemul centralizat.

Directorul Societăţii de Gospodărire Comunală GOSCOM, Reisz Attila, a declarat că locuitorii care beneficiază de încălzire furnizată de GOSCOM au fost înştiinţaţi că trebuie să îşi definitiveze lucrările de deconectare, spălare de calorifere sau alte activităţi legate de sistemul centralizat de încălzire, pentru a nu avea neplăceri atunci când se efectuează verificările.

Potrivit acestuia, dacă vor exista cereri de furnizare a încălzirii, GOSCOM Miercurea Ciuc este pregătită să le onoreze.

În anul 2018, furnizarea încălzirii a început pe 21 septembrie, la o grădiniţă, iar o săptămână mai târziu în tot oraşul.

La sistemul centralizat de încălzire se mai află racordaţi aproximativ 2.000 de consumatori.

Din cauza vremii reci, locuitorii din Miercurea Ciuc trebuie să-şi încălzească apartamentele peste 200 de zile pe an, astfel că foarte mulţi s-au debranşat, în ultimii ani, de la sistemul centralizat de încălzire şi şi-au montat centrale termice proprii.

xxx

De la începutul acestei săptămâni şi până în 15 octombrie, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Miercurea Ciuc a început să primească cererile pentru ajutorul de încălzire pentru perioada noiembrie 2019 – martie 2020. Consumatorii care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei acordat din bugetul de stat, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure. (L.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.