Micii voluntari de la Şcoala Gimnazială Tulgheş | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Societate » Micii voluntari de la Şcoala Gimnazială Tulgheş
Micii voluntari de la Şcoala Gimnazială Tulgheş

Micii voluntari de la Şcoala Gimnazială Tulgheş

Aproximativ 700 de kg de fructe şi legume au fost donate persoanelor nevoiaşe din Tulgheş, Valea Frumoasa şi Putna de către elevii şcolii

Ca în fiecare an, elevii Şcolii Gimnaziale Tulgheş s-au implicat în acţiunile înscrise în programul local de Strategie Naţională de Acţiune Comunitară – „Săptămâna fructelor şi legumelor donate” – 14-18 noiembrie. O furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucăţică cu bucăţică, aşa că micii voluntari au hotărât să aducă câte o picătură de solidaritate, bunătate, generozitate, fericire în sufletul unor oameni aflaţi în dificultate pentru că fie nu au pe nimeni, fie ai lor i-au uitat, fie că au nevoie de îngrijire specială. Dezvoltarea activităţii de voluntariat realizată de elevii şcolii noastre le permite să devină cetăţeni informaţi şi devotaţi solidarităţii umane.

Prin această acţiune s-au adunat aproximativ 700 de kg de fructe şi legume care au fost donate celor aproximativ 70 de beneficiari de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş şi Unitatea Medico-Sanitară Ceahlău şi celor două familii defavorizate de la Valea Frumoasă şi Putna. Dorinţa de a deveni voluntari a fost încurajată şi dirijată de diriginţi, educatori, învăţători, administratorul şcolii şi director.

„Nu contează cât dăruieşti, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruieşti”, spunea Maica Tereza. Noi ne dorim ca fructele şi legumele să-i bucure pe cei care le-au primit, iar lecţia generozităţii şi iubirii aproapelui să rămână pentru totdeauna învăţată.

Prof. Rugină Ionela,
consilier educativ Şcoala Gimnazială Tulgheş

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.