Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Metodă de înşelăciune: monede de 10 bani pentru bijuterii | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Metodă de înşelăciune: monede de 10 bani pentru bijuterii
Metodă de înşelăciune: monede de 10 bani pentru bijuterii

Metodă de înşelăciune: monede de 10 bani pentru bijuterii

Mai multe persoane sunt căutate de poliţişti, după ce au înşelat două femei

Mai multe persoane necunoscute au lăsat fără bijuterii, luni, două femei din două localităţi diferite, după ce au reuşit să le păcălească să le dea bunurile de bună voie.

În primul caz, o femeie de 65 de ani din comuna Mădăraş a fost abordată, luni dimineaţa, în timp ce stătea la ocazie lângă DNE 578, de mai multe persoane care i-au cerut cerceii, verigheta şi cele trei inele pe care le avea, oferindu-i în schimb alţi cercei, un lănţişor şi două inele bărbăteşti. Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, după ce au luat bijuteriile femeii, escrocii i-au dat un pacheţel din hârtie în care i-au spus că se află bijuteriile ei. Victima a constatat ulterior că erau, de fapt, 10 monede de 10 bani şi 2 bancnote de 1 leu.

La aproximativ o oră şi jumătate de la acest incident, o altă femeie, de 71 de ani, din comuna Gălăuţaş, a fost abordată la rândul ei de mai multe persoane, în timp ce se afla pe raza localităţii Sărmaş. Acestea i-au cerut cerceii din aur şi două lănţiţoare, spunându-i că nu are voie să le poarte, aceştia oferindu-i alţi cercei şi un lănţişor. În momentul în care a cerut înapoi bijuteriile proprii, necunoscuţii i-au spus că acestea sunt într-un şerveţel pe care i l-au dat. Şi aceasta a constatat ulterior că în şerveţel se aflau 6 monede de 10 bani.

În ambele cazuri, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului cauzat, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii harghiteni atrag atenţia cetăţenilor „să manifeste prudenţă în orice fel de relaţionare cu persoane necunoscute şi să nu se lase tentaţi de încheierea unor afaceri pe marginea drumului, oricât de avantajoase ar părea, iar când au date certe, sau doar simple suspiciuni despre astfel de fapte, să apeleze deîndată numărul unic de urgenţă 112”. (Şt.P.)

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.