Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, ediţia a XXIV-a | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Cultură » Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, ediţia a XXIV-a
Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, ediţia a XXIV-a

Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, ediţia a XXIV-a

În data de 3 iunie, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Andrei, la Centrul Cultural „Miron Cristea” s-a desfăşurat un spectacol cu ocazia Olimpiadei Judeţene „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, ediţia a XXIV-a.

În cadrul olimpiadei judeţene au participat 143 de tineri cu lucrări formate din icoane pe sticlă, olărit, cusături, lucrări în tehnica string art, precum şi alte meşteşuguri tradiţionale care au fost expuse la „Muzeul Oltului şi Mureşului Superior” din Miercurea Ciuc, ulterior fiind evaluate de către o comisie de jurizare condusă de către doamna inspector Lucica Erdei din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita.

Lucrările din expoziţie provin de la unităţile şcolare de pe raza judeţului Harghita – Tulgheş, Topliţa, Bilbor, Subcetate, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, activităţile fiind coordonate de pr. dr. Cătinean Petru, pr. Dragoş Cojocaru, pr. Vasile Tănase, sora Nicoleta Drăgan, prof. Cosmina Nan, prof. Bogdan Pulhac, prof. Alina Mondics, prof. Mihaela Vătămanu.

Spectacolul a fost organizat de către Centrul Cultural „Miron Cristea” în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei prin Departamentul Tineret şi Cateheză, iar la eveniment au luat parte grupurile conduse de prof. Loredana Bijec şi Lăcrămioara Pop, acompaniate de Vasile Loghin.

Cu această ocazie, Asociaţia Social-Educativă „Andrei Şaguna” a finalizat proiectul „Picătură de culoare, picuri de cer”, desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

În preajma acestui eveniment, pe data de 1 iunie a.c., Asociaţia Social-Educativă „Andrei Şaguna” a desfăşurat un alt eveniment în parteneriat cu Primăria municipiului Miercurea Ciuc – „Împletim cultură şi tradiţie”, când a avut loc vernisajul expoziţiei de cusături şi împletituri efectuate de 25 de tineri la Centrul Cultural „Miron Cristea”.

Preot Cristian Cristinoi – consilier social
Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.