Gheorgheniul are, în diferite faze, proiecte de investiţii finanţate din bani guvernamentali în valoare de peste 90 de milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Societate » Gheorgheniul are, în diferite faze, proiecte de investiţii finanţate din bani guvernamentali în valoare de peste 90 de milioane de lei
Gheorgheniul are, în diferite faze, proiecte de investiţii finanţate din bani guvernamentali în valoare de peste 90 de milioane de lei

Gheorgheniul are, în diferite faze, proiecte de investiţii finanţate din bani guvernamentali în valoare de peste 90 de milioane de lei

Adunând investiţiile prin PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) aflate în derulare sau contractate şi cele implementate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), la ora actuală, proiectele din municipiul Gheorgheni se ridică la peste 90 de milioane de lei, bani sosiţi de la Guvernul României.

Potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria municipiului Gheorgheni are contractate 5 proiecte cu finanţare prin PNDL 2, valoarea totală a acestora apropiindu-se de 52 de milioane de lei.

Cele mai importante proiecte vizează extinderea şi modernizarea reţelei de canalizare şi cea de alimentare cu apă. Aceste două proiecte însumează peste 33 de milioane de lei.

Un alt proiect important este Ecologizarea staţiunii Lacu Roşu şi dezvoltarea infrastructurii pentru turism. Prima etapă a acestuia este finanţată cu 11,145 milioane de lei şi va cuprinde lucrări la sistemul de alimentare cu apă, respectiv la sistemul de canalizare menajeră.

Celelalte două proiecte aflate în stadiul de contractare, ambele în jurul a 3,5 milioane de lei, sunt lucrări de reabilitare a unor străzi din municipiu: Miron Cristea, Fejér Dávid, Rozelor, Constructorilor, Dózsa György, Belchiei şi Pescarilor.

În derulare, dar prin PNDL 1, se află o investiţie de aproape 800.000 de lei. Este vorba de extinderea, prin mansardare, a Grădiniţei „Csodavilag”.

Pe lângă proiectele derulate prin PNDL, Gheorgheniul mai are alte două investiţii implementate prin CNI. Cel mai recent, semnat în luna martie, vizează construirea unui bazin didactic de înot, valoarea totală a contractului fiind de aproape 8 milioane de lei. Al doilea proiect implementat prin Compania Naţională de Investiţii şi care se află în stadiul de derulare depăşeşte 32 de milioane de lei şi are în vedere reabilitarea, extinderea sistemelor de apă şi canalizare, precum şi a staţiei de epurare din oraş.

Dacă la acestea adăugăm un alt proiect finanţat prin PNDL 1 şi finalizat în 2016 (reabilitarea şi mansardarea Grădiniţei „Pitypang” – peste 1,1 milioane de lei), se poate zice că în ultimii ani municipiul Gheorgheni a primit ori este pe cale să primească de la Guvernul României peste 92,1 milioane de lei, fonduri ce au în vedere diferite lucrări.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.